Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Omaninlahden laivakaappaus ohi, laivaan nousseet poistuivat

Mercer Street -nimiseen alukseen (kuvassa) viime viikolla tehty epäilty lennokki-isku tappoi kaksi miehistön jäsentä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Omaninlahdella tapahtunut välikohtaus, jossa aseistettujen hyökkääjien kerrottiin nousseen Panaman lipun alla purjehtivaan Asphalt Princess -säiliöalukseen, on ohi. Brittiläisen Maritime Trade Operations -yhtiön mukaan laivaan nousseet henkilöt ovat poistuneet ja alus on turvassa.

Aikaisemmin merenkulkualaan erikoistunut yritystietopalvelu Lloyd's List Maritime Intelligence kertoi aseistettujen miesten nousseen alukseen ja määränneen sen suuntaamaan kohti Irania.

Tapaus sattui vain muutamia päiviä sen jälkeen kun alueella hyökättiin ilmeisesti miehittämättömällä ilma-aluksella israelilaisyrityksen operoimaa öljytankkeria vastaan. Mercer Street -nimiseen alukseen tehty epäilty lennokki-isku tappoi kaksi miehistön jäsentä.

Hyökkäyksestä on syytetty Irania. Maa on kiistänyt osallisuutensa. Sekä Yhdysvallat että Israel pitävät varmana, että iskun takana oli Iranin armeija.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka