Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Nyt eletään vaarallista aikaa liikenteessä – Poliisi tehostaa rattijuopumusvalvontaa ensi viikolla kesämökkipaikkakunnilla, ajokuntoa valvotaan myös vesillä

Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä rattijuopumuksien varalta ensi viikon ajan. Marko Kauko
Emmi Julkunen

Emmi Julkunen

Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä rattijuopumuksien varalta ensi viikon ajan. Tehostettu valvonta koskee erityisesti kesämökkipaikkakuntia koko maassa.

Poliisihallituksen tiedotteen mukaan kuolemaan johtaneista onnettomuuksista reilu kolmannes tapahtuu kesä-elokuussa. Tyypillinen kesäkauden henkilövahinko-onnettomuus on tieltä suistuminen kovalla nopeudella taajama-alueen ulkopuolella.

– Kesällä rattijuopumusten ja suurten ylinopeuksien kaltaisten törkeiden liikenneturvallisuuden vaarantamisten määrät kasvavat. Alkoholionnettomuudet keskittyvät heinä-elokuussa lauantain ja sunnuntain ensitunneille, joten viikonloppuyöt ja aamuyön tunnit ovat onnettomuusherkkiä ajankohtia, poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta kertoo.

Poliisi valvoo nyt erityisesti myös taajamien ulkopuolella pienemmillä teillä. Kuljettajien ajokuntoa valvotaan myös vesillä.

Valvontaa pystytään tekemään tehokkaasti korona-aikana mökkipaikkakuntien "väljemmässä" liikenteessä, jolloin poliisipartiot pystyvät toteamaan hyvin kuljettajan liikennekäyttäytymisen ja pystyvät kohdentamaan valvontaa tehokkaasti.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Saimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka