Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Mattsson ui Suomelle ensimmäisen olympiamitalin Tokiossa, Kalajoen maastopalo levinnyt laajalle, Mainostulot siivittivät Facebookin tuplaamaan tuloksensa

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Mattsson ui Suomelle ensimmäisen olympiamitalin Tokiossa

Matti Mattsson on uinut Suomelle olympiapronssia miesten 200 metrin rintauinnin finaalissa. Kyseessä on Suomen ensimmäinen mitali Tokiossa.

Mattssonin aika oli 2.07,13. Aika on myös uusi Suomen ennätys. Porilaisuimari rikkoi ennätyksen viimeksi eilisissä välierissä.

Suomalaisuimari on viimeksi yltänyt olympiamitaleille Atlantassa 1996, kun Jani Sievinen ui 200 metrin sekauinnin olympiahopeaa.

Finaali uitiin Suomen aikaan varhain aamulla.

Kalajoen maastopalo levinnyt laajalle - asukkaita kehotetaan varautumaan omatoimiseen evakuoitumiseen

Pohjois-Pohjanmaalla Kalajoen maastopalo on levinnyt yhä laajemmalle alueelle. Pelastusjohtaja Jarmo Haapanen Jokilaaksojen pelastuslaitokselta kertoo STT:lle aamuyhden jälkeen, että arviot paloalueen koosta vaihtelevat 350 hehtaarista 400:aan.

Puoliltaöin lähetetyssä pelastuslaitoksen tiedotteessa todetaan, että palo ei tällä hetkellä välittömästi uhkaa asutusta. Pelastuslaitoksen tavoitteena on pyrkiä rajoittamaan palon leviäminen aamuun mennessä.

Tuulen alapuolella olevia asukkaita kehotetaan seuraamaan tilannetta ja varautumaan tarvittaessa omatoimiseen evakuoitumiseen.

Maastoa on palanut Kalajoella sunnuntaista saakka. Palon syttymissyystä ei ole tietoa.

Historiallinen infrastruktuuriuudistus eteni Yhdysvaltain senaatissa

Yhdysvalloissa historiallinen infrastruktuuriuudistuspaketti etenee, sillä se sai tuen senaatin keskiviikkoisessa äänestyksessä, uutisoivat useat yhdysvaltalaismediat.

Äänestys on läpimurto viikkoja kestäneissä pakettineuvotteluissa. Senaatti äänesti paketin käsittelyn puolesta äänten jakautuessa 67–32.

Pakettiin kuuluu uusi 550 miljardin Yhdysvaltain dollarin lisäpanostus muun muassa teihin, siltoihin, sähköverkkoon ja internetyhteyksiin.

Demokraatit ja republikaanit eivät ole olleet täysin yhtä mieltä uudistuspaketin sisällöstä. (Lähde: AFP)

Suezin kanavan tukkinut konttialus Ever Given saapuu vihdoin tänään perille Rotterdamiin

Suezin kanavan keväällä liki viikoksi tukkinut konttialus Ever Given on saapumassa viimein tänään määränpäähänsä, Hollannin Rotterdamin satamaan.

Vaikka kanavaan juuttunut konttialus saatiin irti, se oli tuon jälkeen pitkään ankkuroituna Suezilla, koska tuomioistuin kielsi alusta lähtemästä Egyptistä.

Japanilaisen Shoei Kisen Kaishan omistama, Panaman lipun alla purjehtiva laiva jäi kiinni Suezin kanavaan 23. maaliskuuta. Kanavan tukkeutuminen aiheutti massiiviset, maailmanlaajuiset tappiot rahtiliikenteeseen.

Mainostulot siivittivät Facebookin tuplaamaan tuloksensa

Yhteisöpalvelu Facebook tuplasi tuloksensa huhti–kesäkuussa viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Hyvästä tuloksesta huolimatta yhtiö varoitti, että tulevina kuukausina kasvu on luultavasti hitaampaa.

Voitto oli 10,4 miljardia dollaria yhtiön 29 miljardin dollarin liikevaihdosta. Facebookin mukaan hyvää tulosta siivitti erityisesti mainostulojen lisääntyminen.

Facebookin käyttäjämäärä kasvoi vuoden takaisesta seitsemällä prosentilla 2,9 miljardiin käyttäjään, minkä lisäksi noin 3,5 miljardia ihmistä käyttää ainakin yhtä Facebookin omistamista muista sovelluksista. Näitä ovat esimerkiksi kuvapalvelu Instagram, viestipalvelu Whatsapp ja Facebookin Messenger. (Lähde: AFP)

Prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan häistä tänään 40 vuotta

Britannian prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan häistä tulee kuluneeksi tänään 40 vuotta. Parin häitä luonnehdittiin tuoreeltaan satuavioliitoksi ja vuosisadan häiksi.

32-vuotiaan kruununprinssin ja hänen 20-vuotiaan morsiamensa häitä seurasi television kautta noin 750 miljoonaa ihmistä.

Avioparin onnen on arvioitu kestäneen alle viisi vuotta, jona aikana syntyivät prinssit William ja Harry.

Kuninkaallinen pari ilmoitti erostaan vuonna 1992. Avioero tuli voimaan vuonna 1996.

Lady Diana Spencer kuoli vuonna 1997 auto-onnettomuudessa Pariisissa. Prinssi Charlesin nykyinen puoliso on herttuatar Camilla Parker Bowles. (Lähde: AFP)

Mäkelä-Nummela menetti finaalisaumat Tokiossa, aamu alkoi 21 kiekon tuloksella

Satu Mäkelä-Nummela on menettänyt mahdollisuutensa yltää trapin kuuden parhaan finaaliin Tokion olympialaisissa. Orimattilalainen rikkoi aamun ensimmäisessä sarjassaan vain 21 kiekkoa 25:stä.

Mäkelä-Nummelan yhteistulos on 91/100 kiekkoa, jolla heltiää kilpailussa 22. sija 26 ampujan joukossa. Finaaliraja on tällä erää 96 kiekon kohdalla.

Peruskilpailusta on vielä jäljellä yksi 25 kiekon sarja, jonka Mäkelä-Nummela ampuu kello 5.05 Suomen aikaa.