Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Historiallinen infrastruktuuriuudistus eteni Yhdysvaltain senaatissa

Yhdysvalloissa historiallinen infrastruktuuriuudistuspaketti etenee, sillä se sai tuen senaatin keskiviikkoisessa äänestyksessä, uutisoivat useat yhdysvaltalaismediat.

Äänestys on läpimurto viikkoja kestäneissä pakettineuvotteluissa. Senaatti äänesti paketin käsittelyn puolesta äänten jakautuessa 67–32. Paketin puolesta äänesti 50 demokraattia ja heidän joukkoonsa liittyi 17 republikaania.

Demokraatit ja republikaanit eivät ole olleet täysin yhtä mieltä uudistuspaketin sisällöstä.

Yhdysvaltalaiskanava NBC kirjoittaa, että paketista äänestettiin vain tunteja sen jälkeen, kun republikaaneista ja demokraateista koostuva työryhmä ilmoitti löytäneensä sovun. Kanavan mukaan sopu syntyi, kun osapuolet pääsivät yhteisymmärrykseen muun muassa varojen jaosta teiden ja julkisen liikenteen välillä. Aihe on hiertänyt osapuolia neuvotteluiden ajan.

Pakettiin kuuluu uusi 550 miljardin Yhdysvaltain dollarin lisäpanostus muun muassa teihin, siltoihin, sähköverkkoon ja internetyhteyksiin.

"Merkittävin pitkän aikavälin investointi infrastruktuuriin"

Jos paketti lopulta hyväksytään kongressissa, se kasvattaisi liittovaltiotason infrastruktuurirahoitusta aiempaa korkeammaksi.

Demokraattipresidentti Joe Biden kuvaili sopua vuosisadan merkittävimmäksi pitkän aikavälin investoinniksi infrastruktuuriin ja kilpailukykykyyn.

Mukaan on kuulunut rahoitusta myös niin sanottuun "inhimilliseen infrastruktuuriin", kuten ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön, lastenhoitoon, kouluihin ja sosiaalipalveluihin.

Republikaanit ovat aiemmin vastustaneet tätä, sillä heidän mukaansa pakettiin tulisi kuulua vain perinteistä infrastruktuuria kuten teitä, lentokenttiä tai laajakaistayhteyksiä.