Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Irakissa pidätettiin Bagdadin tuhoisasta pommi-iskusta epäillyn terroristisolun jäseniä

Irakissa on pidätetty terroristisolun jäseniä, joiden epäillään olleen maan pääkaupungissa Bagdadissa maanantaina tapahtuneen tuhoisan pommi-iskun takana. Pidätyksistä kertoi Irakin pääministeri Mustafa Al-Kadhimi Twitterissä lauantaina.

Pommi-isku tapahtui vilkkaalla torilla tiheästi asutulla Sadr Cityn esikaupunkialueella. Virallisten tietojen mukaan iskussa kuoli 30 ihmistä, kertoo uutistoimisto AFP. Uhreja on aiemmin kerrottu olleen yli 30.

Iskussa kuoli myös sen epäilty tekijä. Terroristijärjestö Isis on kertonut olleensa itsemurhapommiksi kutsumansa iskun takana.

Pääministeri ei lauantaina täsmentänyt, montako pidätettyjä oli. Lähde sisäministeriöstä arvioi, että epäillyt todennäköisesti marssitetaan jossakin vaiheessa tv-kameroiden eteen tunnustamaan tekonsa. Televisioidut "tunnustukset" vakavien rikosten yhteydessä ovat Irakissa yleisiä.

Maanantain isku on yksi viime vuosien pahimmista iskuista Bagdadissa. Tammikuussa Irakin pääkaupungissa kuoli yli 30 ihmistä niin ikään torilla tehdyssä harvinaisessa kaksoisitsemurhaiskussa.

Irak julisti ottaneensa voiton Isisistä vuoden 2017 lopulla kolme vuotta kestäneen sotilasoperaation jälkeen. Järjestön nukkuvia soluja on kuitenkin edelleen toiminnassa aavikkoisilla ja vuoristoisilla alueilla.