Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Wasalinen uuden autolautan luovutus viivästyy elokuun loppuun

Vaasan ja Uumajan väliseen liikenteeseen tulevan uuden autolautan luovutus viivästyy elokuun loppuun. Wasalinen tilaaman Aurora Botnian piti alun perin tulla liikenteeseen jo toukokuussa. Laivaa rakentava Rauma Marine Constructions (RMC) ilmoittaa, että tarkka luovutuspäivämäärä on tarkoitus ilmoittaa 9. elokuuta alkavalla viikolla.

Aurora Botniasta on määrä tulla maailman ympäristöystävällisin matkustaja-autolautta, minkä takia pääjärjestelmien käyttöönotto on vienyt aikaa, kertoo RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.

– Aurora Botniassa on käytössä yhdistelmä uusia teknologioita ja innovatiivisia ratkaisuja, joita ei löydy mistään muusta matkustaja-autolautasta maailmassa. Tällaista alusta rakennettaessa monia asioita tehdään ja testataan ensimmäistä kertaa, mikä on vaikuttanut esimerkiksi pääjärjestelmien käyttöönottotöihin kuluvaan aikaan. Elokuun luovutuksella tämä hieno matkustaja-autolautta saadaan valmiiksi korkeasta laadusta tinkimättä, Heinimaa sanoo tiedotteessa.

Heinimaan mukaan Rauman telakalla tehdään töitä, jotta autolautta saataisiin luovutettua mahdollisimman pian.

– Teemme aluksen parissa pitkää vuoroa ja viikonlopputöitä sekä seuraamme töiden edistymistä päivittäin. Samalla meidän pitää kuitenkin huolehtia myös siitä, että työt voidaan tehdä koronaturvallisin henkilömäärin, Heinimaa kertoo.

Aurora Botniaan mahtuu 800 matkustajaa, ja sen kuljetuskapasiteetti on 1 500 kaistametriä autoille ja rahdille. Sen koneet käyttävät pääpolttoaineenaan nesteytettyä maakaasua, mutta voivat kulkea myös biokaasulla. Aluksen hiilidioksidipäästöt jäävät selvästi pienemmiksi kuin edeltävällä aluksella.

Kvarken Link -yhtiön omistama Wasaline liikennöi toistaiseksi Wasa Expressillä, joka on myyty Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa toimivalle UME Shippingille.