Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsissa järkytyttiin, kun kahta leikkimässä ollutta lasta ammuttiin Huddingessa

Ruotsissa on laajalti järkytytty, kun kahta ulkona leikkimässä ollutta lasta ammuttiin eilisiltana. Esikouluikäinen ja alakouluikäinen lapsi haavoittuivat Visättrassa Huddingen kunnassa Tukholman eteläpuolella.

Poliisi sai hälytyksen ampumisesta lauantai-iltana kahdeksan jälkeen paikallista aikaa. Lapset olivat leikkimässä asuinalueella lähellä Visättran keskustaa, kun heihin osui laukauksia. Edelleen tänään alkuillasta oli epäselvää, mitä oli tapahtunut.

Jalkoihin ammutut lapset vietiin ambulanssilla sairaalaan. He eivät saaneet hengenvaarallisia vammoja.

Poliisin mukaan mikään ei viittaa siihen, että lapset olisi tarkoituksella valittu laukausten kohteeksi.

Yhteensä yhdeksän ihmistä on pidätetty ampumiseen liittyen. Syyttäjän mukaan heitä epäillään törkeästä ruumiinvamman tuottamuksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Poliisin mukaan kiinni otettujen joukossa on henkilöitä, joilla on yhteyksiä rikollisverkostoihin.

Syyttäjän on päätettävä viimeistään keskiviikkona, tekeekö se pidätetyistä vangitsemispyynnöt.

"Jokin uusi raja ylittyi"

Monien muiden julkisuuden henkilöiden ohella pääministeri Stefan Löfven kommentoi lasten ampumista. Löfven sanoi Facebookissa olevansa sekä epätoivoinen että vihainen.

– Väkivallan käyttö alueella, jolla oleilee lapsia, osoittaa täydellistä häikäilemättömyyttä. Kaikilla lapsilla on oikeus väkivallattomaan elämään, Löfven kirjoitti.

Sisäministeri Mikael Damberg arvioi ampumista uutistoimisto TT:lle.

– Se, että väkivalta tapahtuu ympäristössä, jossa viaton lapsi elää, osoittaa täydellistä välinpitämättömyyttä ja armottomuutta, sisäministeri painotti.

Kirjallisessa kommentissaan Damberg sanoi, että hänen ajatuksensa ovat loukkaantuneiden lasten ja heidän perheidensä kanssa.

– Haluan ilmaista suruni ja vihani väkivallasta, joka on kohdannut näitä kahta lasta.

Sisäministeri vaati myös, että on saatava selville, mitä ja miksi Visättrassa tapahtui.

– Nyt on tärkeää, että henkilö, joka on vastuussa tästä järjettömästä väkivallasta, asetetaan syytteeseen. Lasten tulisi aina pystyä tuntemaan olonsa turvalliseksi yhteiskunnassamme.

Ruotsin maltillisen kokoomuksen mukaan jokin uusi raja ylittyi nyt rikoksissa Ruotsissa. Oppositiopuolue vaatii kovempia rangaistuksia.

– Tämä on kauheaa. On liki mahdotonta kuvailla tätä tapausta sanoilla, sanoi kokoomuksen oikeuspoliittinen asiantuntija Johan Forsell.