Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Korona-aika on rokottanut taloudellisesti eniten ihmisiä, jotka joutuvat muutenkin tinkimään arjessaan, tunnettua toimittajaa ammuttiin Amsterdamissa

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Korona-aika on rokottanut taloudellisesti eniten ihmisiä, jotka joutuvat muutenkin tinkimään arjessaan

Taloudellisesti heikosti toimeentulevat ihmiset arvioivat muita useammin taloudellisen tilanteensa heikentyneen korona-aikana, kertoo Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran tilaama kyselytutkimus.

Ajoittain tai lähes kaikesta tinkivistä ihmisistä 42 prosenttia arvioi taloudellisen tilanteensa heikentyneen selvästi tai jonkin verran, kun taas erinomaisesti tai mukavasti toimeentulevista 13 prosenttia arvioi taloudellisen tilanteensa heikentyneen.

Hyvin toimeentulevien ryhmässä taloudellinen tilanne on useammin parantunut kuin heikentynyt.

Sähköpotkulautojen turvallisuutta puidaan tänään - Harakka kutsui kokoukseen

Sähköpotkulaitojen turvallisuuskysymyksiä puidaan tänään keskiviikkona liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan (sd.) kutsumassa kokouksessa. Kokoukseen osallistuu alan yritysten edustajia.

Sähköpotkulautojen aiheuttamat vaaratilanteet ovat viime aikoina herättäneet julkista keskustelua.

Helsingin Meilahden pientraumapisteellä tarvitaan osastonylilääkärin mukaan lisäpäivystäjiä pelkästään sähköpotkulautaonnettomuuksien vuoksi.

Irakin Erbiliin tehty lennokki-isku - puolustusvoimien mukaan kaupungissa olevat suomalaisjoukot ovat kunnossa

Irakin pohjois-osassa sijaitsevassa Erbilissä on tehty lennokki-isku kansainväliselle lentokentälle, kertovat kurdiviranomaiset uutistoimisto AFP:n mukaan.

Lentokentällä on äärijärjestö Isisin vastaisen kansainvälisen koalition käyttämä sotilastukikohta. Kurdialueen Erbilissä toimivat myös Irakissa koulutustehtävissä olevat suomalaissotilaat.

Puolustusvoimien pääesikunnan viestinnästä kerrotaan STT:lle alkuyöstä, että lentokentällä on ollut tilanne myöhään illalla. Heidän tietojensa mukaan kaikki kaupungissa olevat suomalaisjoukot on tavoitettu ja he ovat kunnossa.

Koalition operaatiossa on Irakissa mukana noin 70 suomalaista, joista pieni osa on pääesikunnan viestinnän mukaan Erbilissä.

Kurdiviranomaisten mukaan kukaan ei ole haavoittunut eikä iskusta ole aiheutunut isompia vahinkoja.

Tunnettua hollantilaista toimittajaa ammuttiin Amsterdamissa - päähän ammutun vammat vakavat

Tunnettua hollantilaista toimittajaa on ammuttu Amsterdamissa illalla. Päähän ammutun uhrin vammat ovat vakavat, kertoi hollantilainen De Telegraaf -lehti.

Uhri on 64-vuotias mies. Silminnäkijöiden mukaan hän oli poistunut rakennuksesta lähellä Leidseplein-aukiota ja kävelemässä autoonsa, kun häntä ammuttiin lähietäisyydeltä päähän. Poliisi on vahvistanut häntä ammutun lähietäisyydeltä.

Poliisin edustajan mukaan mahdollinen ampuja on saatu otettua kiinni. Poliisi on lehden mukaan ottanut kiinni kaksi epäiltyä pysäytettyään mahdollisen pakoauton, minkä lisäksi kolmas epäilty on pidätetty toisaalla.

Ammutuksi joutunut toimittaja oli kertonut olevansa tappolistalla.

Ruotsin valtiopäivät äänestää, palaako Löfven pääministeriksi

Ruotsin valtiopäivät äänestää tänään iltapäivällä, palaako sosiaalidemokraattien Stefan Löfven pääministerin tehtävään.

Löfvenin on tarkoitus kasata sosiaalidemokraattien ja ympäristöpuolueen vähemmistöhallitus, joka saisi tukea ainakin keskustapuolueelta.

Jos hallitus syntyy, syksyllä Löfvenillä on edessä uusi haaste, kun hänen pitäisi saada budjetti hyväksytyksi.

Ruotsi ajautui hallituskriisiin kesäkuussa, kun Löfvenin johtama edellinen hallitus sai epäluottamuksen valtiopäiviltä.

Floridaa kohti rymistelevä Elsa on voimistunut jälleen hurrikaaniksi

Floridaa lähestyvä hirmumyrsky Elsa on voimistunut jälleen hurrikaaniksi, kertoo Yhdysvaltain kansallinen ilmatieteen laitos (NWS) Twitterissä.

Tviitin mukaan myrsky sai aiemman hurrikaanistatuksensa takaisin rymistellessään Floridan niemimaan länsirannikolla sijaitsevan Tampan lounaispuolella.

Yhdysvaltain kansallinen hurrikaanikeskus (NHC) kertoo Elsan tuulennopeuden olevan enimmillään noin 33,5 metriä sekunnissa. Myrskyn uskotaan siirtyvän paikallista aikaa tiistai-iltana tai keskiviikkoaamuna lähelle Floridan länsirannikkoa tai sen ylle.

Elsa on kylvänyt jo tuhoa Karibialla, jossa ainakin kolmen ihmisen kerrotaan kuolleen myrskyn seurauksena. (Lähde: AFP)

Jorginho laukoi rankkarista Italian EM-finaaliin

Italia eteni jalkapallon miesten EM-lopputurnauksen loppuotteluun voittamalla välierässä Espanjan. Ottelu venyi rangaistuspotkukilpailuun, jossa Italia onnistui neljä kertaa ja Espanja kaksi kertaa. Ratkaisevan rankkarin ampui maaliin Jorginho.

Varsinaisen peliajan jälkeen tulos oli 1–1. Italian maalin teki Federico Chiesa ja Espanjan maalin Alvaro Morata.

Finaalipaikka on Italian neljäs.

Tanska yrittää yllättää Englannin jalkapallon EM-välierässä

Jalkapallon miesten EM-lopputurnauksen toiseksi viimeinen ottelu pelataan myöhään keskiviikkoiltana Lontoossa, kun Englanti kohtaa välieräottelussa Tanskan. Ottelun voittaja kohtaa sunnuntaina EM-finaalissa Italian.

Englanti on voittanut turnauksen viidestä ottelustaan neljä. Englanti ei ole päästänyt turnauksessa vielä yhtään maalia.

EM-kisojen avausottelussa Suomelle taipuneet tanskalaiset ovat tehneet edellisissä kolmessa pelissään kymmenen maalia.

Ottelu alkaa kello 22.