Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Poliisilla oli festareilla hallussaan kokaiinia, käräjäoikeus hylkäsi syytteen ja nyt hallinto-oikeus kumosi potkut

Hämeenlinnan hallinto-oikeus on kumonnut huumausainerikoksesta syytteessä olleen poliisimiehen irtisanomisen. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

Jecaterina Mantsinen / STT

Hämeenlinnan hallinto-oikeus on kumonnut huumausainerikoksesta syytteessä olleen poliisimiehen irtisanomisen. Hallinto-oikeus katsoi, ettei poliisilaitoksella ollut virkamiehestä johtuvaa erityisen painavaa syytä miehen irtisanomiseen.

Miestä syytettiin pienen kokaiinimäärän viemisestä Jämsän Jysäri-festivaalille heinäkuussa 2019. Hän jäi järjestyksenvalvojille kiinni, kun hän turvatarkastuksen lähellä kääntyi yllättäen ympäri, poistui ja heitti pussin maahan.

Keski-Suomen käräjäoikeus hylkäsi syytteen, sillä sen mukaan jäi näyttämättä, että miehen tietoisena tarkoituksena oli pitää hallussaan huumetta. Hän oli aiemmin liannut vaatteensa ja lainannut toisen miehen vaatteita, joiden taskussa pussi oli.

Hallinto-oikeus piti uskottavana, että mies meni tilanteessa paniikkiin.

– Kyseistä yksittäistä harkitsematonta menettelyä ei näistä syistä voida pitää niin moitittavana, että se yksistään muodostaisi erityisen painavan syyn virkasuhteen irtisanomiselle, päätöksessä sanotaan.

Päätös on annettu maanantaina. Siitä kertoivat aiemmin Etelä-Suomen Sanomat ja Yle.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka