Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Moskova kärvistelee deltavariantin kynsissä – koronakuolleita kirjattiin pääkaupungissa ennätysmäärä

Monet venäläiset ovat olleet vastahakoisia ottamaan rokotusta koronaa vastaan. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Moskovan paheneva koronatilanne on saanut viranomaiset määräämään uuden etätyöpakon. Pormestari Sergei Sobjanin antoi käskyn, että toimistoissa paikalla olevien työntekijöiden määrää on vähennettävä 30 prosenttia maanantaista lähtien.

Rokotettujen ei tarvitse jäädä kotiin, mutta etätyökäsky koskee kaikkia riskiryhmiin kuuluvia sekä yli 65-vuotiaita.

Moskovan ja koko Venäjän koronatilanne on synkentynyt viime viikkoina rajusti, kun helposti tarttuva deltavariantti on lähtenyt leviämään. Alun perin Intiasta tavattu deltavariantti edustaa jo 90:tä prosenttia uusista tartunnoista Moskovassa.

Viranomaisten mukaan koko maassa todettiin perjantaina lähes 21 000 uutta tartuntaa, joista liki 8 000 pääkaupungissa. Moskovassa kirjattiin lisäksi 98 koronaan liittyvää kuolemaa, mikä on korkein luku pandemian aikana.

Deltavariantti on levinnyt Venäjällä kuin kulovalkea, sillä monet venäläiset ovat olleet vastahakoisia ottamaan rokotusta koronaa vastaan. Perjantaina vain 21 miljoonaa maan 146 miljoonasta asukkaasta oli saanut ainakin yhden rokoteannoksen.

Sobjanin antoi aiemmin kesäkuussa käskyn, että 60 prosenttia palvelualan työntekijöistä pitää rokottaa kahdella annoksella elokuun 15. päivään mennessä. Eri puolilla Venäjää yhteensä 18 aluetta on määrännyt rokotukset pakollisiksi ainakin joillekin ryhmille.

Venäjällä on virallisten tilastojen mukaan kuollut yli 132 000 ihmistä koronaan. Luku on Euroopan korkein ja todellisen uhriluvun epäillään olevan korkeampi.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka