Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Danske Bank sai Tanskassa syytteet markkinamanipulaatiosta

Tanskan finanssivalvonta teki Danskesta rikosilmoituksen asiassa vuosi sitten. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

STT–Ritzau

Danske Bank on saanut Tanskan talousrikollisuudesta vastaavalta valtionsyyttäjältä syytteet markkinamanipulaatiota koskevien sääntöjen rikkomisesta.

Pankki kertoo tiedotteessaan , että kyse on kahdesta epäillystä rikkomuksesta. Toisessa pankin epäillään valvoneen kaupankäyntiä puutteellisesti ja toisessa syyllistyneen omassa kaupankäynnissään manipulointiin.

Tanskan finanssivalvonta teki Danskesta rikosilmoituksen asiassa vuosi sitten. Finanssivalvonta katsoi, että pankki oli antanut markkinoille virheellisiä ja harhaanjohtavia tietoja markkinoiden kysynnästä tietyille instrumenteille.

Pankin valvonnasta vastaava johtaja Philippe Vollot vakuutti pankin tekevän yhteistyötä tutkinnan kanssa ja luovuttavansa viranomaisille tarvittavat aineistot.

– Pankilla ei aiemmin ole ollut riittävää markkinavalvontaa ja olemme vuodesta 2019 eteenpäin investoineet huomattavasti kaupankäynnin, järjestelmien ja valvonnan kehittämiseen. Emme ole löytäneet merkkejä, että taustalla olisi tahallista toimintaa tai että asiakkaille tai markkinatoimijoille olisi aiheutunut haittaa, Vollot sanoi.

Danske Bank on ollut pitkään otsikoissa Viron-yksikköön liittyneen mittavan rahanpesujupakan takia. Yksikön kautta epäillään vuosina 2007–2015 kulkeneen noin 200 miljardia euroa hämärää rahaa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka