Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sri Lankan edustalla uppoavan konttialuksen musta laatikko paikannettiin

Intian valtamerellä Sri Lankan edustalla uppoavan aluksen musta laatikko on paikannettu, kertoivat viranomaiset sunnuntaina. Aluksen matkan eri vaiheet rekisteröivän laitteen sisällön toivotaan valaisevan syitä, joiden takia valtavalla konttialuksella alun perin syttyi tulipalo.

185-metrisellä aluksella riehunut palo saatiin sammutettua tiistaina 13 päivän urakoinnin jälkeen. Alus alkoi upota seuraavana päivänä. Sen tankeissa on kerrottu olevan noin 350 tonnia polttoöljyä, mutta ainakin toistaiseksi vuodoilta mereen on vältytty.

Lastina aluksella oli muun muassa 25 tonnia typpihappoa sekä muita kemikaaleja. BBC:n mukaan kyydissä olleista lähes 1 500 kontista moni päätyi mereen ennen kuin tuli saatiin sammutettua.

Tulipalon syyksi on aiemmin epäilty laivan lastina olleen kemikaalin vuotoa. Aluksen miehistö saatiin turvaan ennen palon pahenemista.

Aluksesta on jo levinnyt rannoille miljoonia pieniä muovipellettejä. Pelletit pilaavat turistien suosimat rannat ja tuhoavat rannikon matalissa vesissä olevat kalojen kutupaikat ja äyriäisten lisääntymisalueet.