Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Biden aikoo painostaa Putinia ihmisoikeuskysymyksissä

Presidentit tapaavat toisensa Sveitsin Genevessä 16. kesäkuuta Bidenin Euroopan-matkan yhteydessä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden vakuuttaa painostavansa Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia ihmisoikeuskysymyksissä, kun presidentit tapaavat ensimmäistä kertaa kasvotusten kesäkuussa.

Biden sanoi puheessaan kertovansa Putinille, ettei Yhdysvallat aio antaa Venäjän loukata ihmisoikeuksia. Presidentit tapaavat toisensa Sveitsin Genevessä 16. kesäkuuta Bidenin Euroopan-matkan yhteydessä.

Bidenin kaudella Yhdysvaltain ja Venäjän välit ovat kiristyneet vaikeiksi. Yhdysvallat on ottanut käyttöön uusia Venäjän-vastaisia pakotteita syytettyään Venäjää kyberhyökkäyksestä ja vaaleihin sekaantumisesta. Viime vuonna paljastuneessa laajassa tietomurtotapauksessa Venäjän tukemien hakkerien epäillään murtautuneen useisiin Yhdysvaltain liittovaltion järjestelmiin.

Lisäksi maiden välejä on jäytänyt oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin myrkytys ja vangitseminen, joita Yhdysvallat on arvostellut ankarasti. Myös Venäjän sotilastoiminta Ukrainan rajalla sekä maan antama tuki Valko-Venäjän itsevaltaiselle johtajalle Aljaksandr Lukashenkalle ovat kasvattaneet jännitteitä Washingtonin suuntaan.

Euroopassa Valko-Venäjä on parhaillaan valtavan diplomaattisen kriisin ytimessä Lukashenkan hallinnon kaapattua ilmatilassaan lentäneen yksityisen matkustajakoneen oppositioaktivistin kiinniottoa varten.

Kommentoi

Mainos: Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy

Uudeksi vuodeksi uuteen kotiin?

Palvelut

Ruokapaikka