Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Ulkoministeriö eurooppalaisyhtiöiden Venäjän-lentojen perumisista: vaikeuttaa lentoliikennettä merkittävästi

EU-johtajat suosittivat eurooppalaisia lentoyhtiöitä välttämään Valko-Venäjän ilmatilaa sen jälkeen kun Ryanairin lento oli pakotettu laskeutumaan Minskiin viime sunnuntaina. AFP / LEHTIKUVA

Anssi Rulamo / STT

EU-maiden ja Venäjän välisten lentojen peruminen viime päivinä vaikeuttaa lentoliikennettä merkittävästi eikä ole toivottavaa, kommentoidaan Suomen ulkoministeriöstä STT:lle.

Yksittäisiä lentoja EU:sta Venäjälle on peruttu viime päivinä, kun Venäjä ei ole antanut lentoyhtiöille lupaa Valko-Venäjän ilmatilan kiertäville reiteille. Ainakin kaksi Air Francen lentoa Pariisista Moskovaan ja yksi Austrian Airlinesin lento Wienistä Moskovaan on peruttu tämän vuoksi.

Taustalla on EU-johtajien alkuviikosta antama suositus eurooppalaisille lentoyhtiöille välttää Valko-Venäjän ilmatilaa. Suositus johtui Ryanairin lennon pakottamisesta Minskiin viime sunnuntaina ja lennolla olleen oppositioaktivistin kiinniotosta.

– Tällä hetkellä EU:ssa seuraamme tilannetta hyvin tarkasti. Toistaiseksi on liian aikaista arvioida näiden ongelmien laajuutta ja vaikutuksia, ulkoministeriöstä kommentoitiin.

Toistaiseksi tiedossa on vasta yksittäisiä lentoja, jotka on jouduttu perumaan.

– Tällaiset tilanteet tietysti vaikeuttavat lentoliikennettä merkittävästi eivätkä ole toivottavia, ulkoministeriöstä sanotaan.

Suomen ja Venäjän välisten lentojen osalta ei ulkoministeriön arvion mukaan ole tiedossa vastaavia ongelmia, sillä Suomen ja Venäjän väliset lentoreitit eivät kulje Valko-Venäjän kautta.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Saimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka