Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Biden ja Putin tapaavat Genevessä 16. kesäkuuta

Kyseessä on heidän ensimmäinen tapaamisensa Bidenin ollessa presidenttinä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltain ja Venäjän presidentit Joe Biden ja Vladimir Putin tapaavat Sveitsin Genevessä 16. kesäkuuta, kertoi Valkoinen talo tiistaina. Kyseessä on heidän ensimmäinen tapaamisensa sen jälkeen, kun Biden valittiin presidentiksi. Myös Venäjä vahvisti tapaamisen.

Valkoisen talon lehdistöpäällikön Jen Psakin mukaan Biden ja Putin pyrkivät tapaamisellaan muun muassa palauttamaan ennustettavuuden ja vakauden maiden välisiin suhteisiin.

Yhdysvaltojen ja Venäjän suhteet ovat olleet viime aikoina jopa poikkeuksellisen viileät. Yhdysvallat on syyttänyt Venäjää muun muassa vaalivaikuttamisesta ja kyberhyökkäyksistä. Venäjä on puolestaan määritellyt Yhdysvallat virallisesti epäystävälliseksi valtioksi.

Myös Suomi oli tarjoutunut isännöimään Bidenin ja Putinin tapaamista, mutta ei menestynyt pyrkimyksessään. Syyksi on arveltu sitä, että Biden haluaa tehdä kaikessa mahdollisimman suuren pesäeron edeltäjäänsä Donald Trumpiin. Putin ja Trumpin tapaamista Helsingissä vuonna 2018 pidetään Trumpin ulkopolitiikan yhtenä pahimmista rimanalituksista.

Kommentoi

Mainos: Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy

Uudeksi vuodeksi uuteen kotiin?

Palvelut

Ruokapaikka