Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Suomessa 93 uutta koronatartuntaa – uusia tartuntoja ilmoitettiin alle sata ensimmäistä kertaa yli puoleen vuoteen

Suomessa on raportoitu maanantaina 93 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) . Viimeisten kahden viikon aikana tartuntoja on raportoitu 2 726, mikä on 188 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Päiväkohtainen tartuntamäärä painui ensimmäistä kertaa yli puoleen vuoteen alle sataan raportoituun tartuntaan. Edellisen kerran alle sata tartuntaa raportoitiin viime vuonna 9. marraskuuta, jolloin tartuntoja todettiin 90.

Suomessa on pandemian alusta lähtien raportoitu reilut 91 600 koronatartuntaa.

Koronaviruksen ilmaantuvuus on suurin Keski-Pohjanmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiireissä. Keski-Pohjanmaalla ilmaantuvuusluku on 220,2 ja Kanta-Hämeessä 106,4.

Ilmaantuvuusluku kertoo tartuntojen määrän 100 000:ta asukasta kohden viimeisten 14 päivän ajalta.

Koko Suomen ilmaantuvuusluku viimeisen kahden viikon ajalta on 49,2. Kahdelta edeltävältä viikolta lukema oli 52,6.

Ensimmäisen rokoteannoksen saaneita reilut 2,28 miljoonaa

THL kertoi, että koronarokotteen ensimmäisen annoksen on nyt saanut reilut 2,28 miljoonaa eli 41,1 prosenttia suomalaisista.

Viimeisen vuorokauden aikana annettiin yhteensä reilut 4 800 annosta. Ensimmäisen annoksen saaneiden määrä nousi eilisestä reilulla 4 400:lla.

Toisen annoksen osalta rokotuskattavuus on nyt 6,8 prosenttia, mikä tarkoittaa yli 375 000:ta ihmistä. Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä kasvoi vuorokaudessa liki 400:lla.

Uudellamaalla voi järjestää kesäkuun alusta lähtien 50 hengen ulkotilaisuuksia

Koronarajoitukset lievenevät osassa Etelä-Suomea, kertoo Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi).

Koko Uudellamaalla voi järjestää enintään 50 ihmisen kokoontumisia ulkotiloissa kesäkuun alusta lähtien.

Hangossa, Karkkilassa, Lohjalla ja Raaseporissa voi kokoontua huomisesta lähtien myös sisätiloissa 20 henkeä ja kesäkuun alusta lähtien 50 ihmistä. Muualla Uudellamaalla sisätiloihin voi kokoontua enintään kymmenen henkeä huomisesta lähtien.

Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella voi kesäkuun alusta lähtien järjestää enintään kymmenen hengen kokoontumisia sisä- ja ulkotiloissa.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella jatketaan kesäkuun puoliväliin asti nykyistä rajoitusta, jonka mukaan enintään kymmenen hengen kokoontumisia voi järjestää sisä- ja ulkotiloissa. Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueella jatkuvat kesäkuun puoliväliin saakka 20 hengen rajoitukset niin sisä- kuin ulkotiloissa järjestettävissä tapahtumissa.

Rajoituksia puretaan asteittain

Päätökset ovat voimassa vain kesäkuun puoliväliin asti, koska epidemiatilanne muuttuu nopeasti, kertoi tiedotteessa aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen Etelä-Suomen avista.

– Alueilla, joilla epidemia laantuu, rajoituksia päästään purkamaan asteittain. Päätöksissä olemme huomioineet myös sosiaali- ja terveysministeriön tämänhetkisen ohjauksen, Nikunen sanoi.

Aluehallintoviraston määräykset kokoontumisrajoituksista eivät ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten illanviettoihin ja perhejuhliin. Näissä tulisi huomioida sairaanhoitopiirien suositukset yksityistilaisuuksien järjestämisestä.