Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Koronan vuoksi sulkemaan määrätyt yritykset ovat saaneet uutta sulkemiskorvausta jo 10 miljoonaa euroa

Sulkemiskorvausta on sekä haettu että maksettu eniten ravitsemistoiminnan alalle. Kuvituskuva. TIMO JAAKONAHO / LEHTIKUVA

STT

Koronarajoitusten takia toimintansa sulkemaan määrätyille yrityksille on maksettu viikko sitten haettavaksi avautunutta sulkemiskorvausta jo yli kymmenen miljoonaa euroa, kertoo Valtiokonttori. Ensimmäisen viikon aikana korvausta maksettiin yli 730:lle hakemuksen jättäneelle yritykselle.

Sulkemiskorvausta on sekä haettu että maksettu eniten ravitsemistoiminnan alalle. Alueellisesti tukea maksettiin eniten Uudenmaan alueelle.

Myös urheilutoiminnan sekä huvi- ja virkistysalan toimijat ovat hakeneet korvausta aktiivisesti. Valtiokonttorin mukaan hakemuksia saapui ensimmäisen viikon aikana yhteensä yli 2 250.

Korvauksella maksetaan koronan vuoksi viranomaispäätöksellä suljetuille yrityksille niiden liiketoiminnan joustamattomia kuluja, kuten palkkoja. Korvauksen määrä perustuu siihen, kuinka suuri osa liiketoiminnasta on ollut suljettuna ja kuinka suuret yrityksen kulut ovat olleet helmikuussa. Tuolloin sulkutoimia ei vielä ollut voimassa minkään aluehallintoviraston alueella eli helmikuuta pidetään korona-ajan normaalikuukautena.

Korvauksen piirissä ovat enintään 49 työntekijän yritykset.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Saimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka