Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HBL: NyxAir lensi viikon rikkinäisellä mikrokytkimellä – Jyväskylässä eilen aloittanut virolaisyhtiö aiheutti hurjat päästöt?

Virolainen pienlentoyhtiö NyxAir lensi viikon ajan matkustajiaan Kemi-Tornion ja Kokkola-Pietarsaaren lentoasemille normaalia huomattavasti alhaisemmalla korkeudella. Syynä tähän oli syttynyt varoitusvalo, jonka aiheutti rikkinäinen mikrokytkin, kertoo HBL.

NyxAirin toimitusjohtaja Jaanus Ojametsin mukaan kyseessä oli turvatoimi. Hän kertoo HBL:lle, että viallisen osan takia kone varoitti virheellisesti matkustamon ilmanpaineesta.

Tämän takia koneella lennettiin viikko huomattavasti 7-9 kilometrin maksimikorkeutta matalammalla. 3 000 metriä on suurin korkeus, jossa ilmanpaine ei vaadi paineistettua matkustamoa.

Matalilla korkeuksilla lentäminen kasvattaa tuntuvasti lennon hiilijalanjälkeä suuremman ilmanvastuksen takia. Tämä on erityisen kiusallista sen vuoksi, että NyxAirin hiljattain aloittamia lentoja on liikennöity hyvin vähäisille matkustajamäärille.

Ojamets kertoo HBL:lle, että hänellä ei ole tarkkoja lukuja rikkinäisen koneen polttoaineen kulutuksesta.

NyxAir lensi ensimmäiset lentonsa Jyväskylä-Helsinki-välillä maanantaina.

Uutista ja sen otsikkoa tarkennettu 19.5. kello 17.45: Varoitusvalon syttymisen aiheutti rikkinäinen mikrokytkin, ei mikropiiri.

"Matkustajamäärien täytyy kasvaa" – NyxAirin ensimmäisellä lennolla Jyväskylän lentoasemalta oli kolme matkustajaa, joista yksi oli europarlamentaarikko Henna Virkkunen