Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Sadealue pyyhkäisee Suomen yli lännestä koilliseen alkuviikosta

Etelässä maan lounaisosaa lukuun ottamatta lämpötila laskee noin 15 asteeseen huomenna. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

Jessica Suni / STT

Ensi viikko alkaa pilvisenä ja sateisena Suomen länsiosissa, Ilmatieteen laitoksesta kerrotaan. Etelässä maan lounaisosaa lukuun ottamatta lämpötila laskee noin 15 asteeseen huomenna. Pääkaupunkiseudulla lämpötila kohoaa maanantaina noin 20 asteeseen, mutta viilenee sadealueen lähestyessä.

Muualla Suomessa pilvisyys vaihtelee. Yli 20 asteen lämpötilalukuja mitataan maan itä- ja keskivaiheilla. Pohjois-Lapissa lämpötila voi jäädä alle 10 asteen.

Maan itäosassa ja Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa on poutaa.

Ylihuomenna sää jatkuu pilvisenä ja tihkusateisena sadealueen siirtyessä koilliseen.

– Sadealue siirtyy maan itäosaan ja Lappiin lännestä alkaen. Tiistaina iltapäivä on sateinen idässä ja pohjoisessa. Iltaa kohti länsi poutaantuu ja osin selkenee, päivystävä meteorologi Iiris Viljamaa sanoo STT:lle.

Lämpötilat koko maassa jäävät alle 20 asteen. Lämpimintä on Pohjois-Karjalassa, jossa lämpötila saattaa kivuta 22 asteeseen ennen sateita.

Keväisiä lukemia odotettavissa, mutta hellepäiviä joutuu odottamaan

Ilmatieteen laitoksen mukaan kevään etenemisessä ei ole mitään poikkeuksellista tänä vuonna. Vuoden ylin lämpötila tähän mennessä mitattiin Ylivieskassa 13. toukokuuta, jolloin plusasteita oli 28,7. Lämpimämpien ja viileämpien viikkojen ja päivien vuorottelu on Viljamaan mukaan tavanomaista.

– Aika tasaisilta näyttävät nämä meidän pidemmät ennusteet lämpötilan puolesta. Nyt tulevalla viikolla ja sitä seuraavalla ei näy erityisen lämpimiä säätilanteita. Jopa ilmamassa, joka Suomen päällä pyörii, viilenee hieman ensi viikon puolivälin jälkeen pidemmissä ennusteissa, hän sanoo.

Lämpimiä kesäisiä säitä saa vielä odottaa jonkin aikaa, mutta ihan mukavia keväisiä lukemia on luvassa loppukevääksi maan etelä- ja keskiosissa.

Lapin pohjoisosassa on vielä paikoitellen puoli metriä lunta, mutta eteläosassa enää muutaman senttimetrin lumipeite.

Kommentoi

Mainos: Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy

Uudeksi vuodeksi uuteen kotiin?

Palvelut

Ruokapaikka