Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

WHO: Koronapandemian toinen vuosi ensimmäistä tappavampi

Koronaviruspandemian toisesta vuodesta on tulossa ensimmäistä tappavampi, sanoi YK:n alaisen Maailman terveysjärjestön WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus perjantaina.

WHO:n pääjohtajan mukaan rokotuksissa edistyneiden maiden ei tulisi nyt keskittyä lasten ja nuorten rokottamiseen, vaan sen sijaan lahjoittaa rokotteita köyhille maille suunnattuun Covax-ohjelmaan.

– Puhuin jo tammikuussa meitä uhkaavasta moraalisesta katastrofista, ja nyt se näyttää valitettavasti toteutuvan. Kourallinen rikkaita maita, jotka ovat ostaneet valtaosan rokotteista, on nyt jo rokottamassa vähäisen riskin ryhmiä.

– Ymmärrän, miksi osa maista haluaa rokottaa nuoria ja lapsia, mutta tällä hetkellä kehotan heitä harkitsemaan, ja sen sijasta lahjoittamaan rokotteita köyhille maille suunnattuun Covax-ohjelmaan, pääjohtaja perusteli.

Maailmassa on tähän mennessä annettu noin 1,4 miljardia koronarokoteannosta. Liki 44 prosenttia rokotteista on annettu rikkaissa maissa, joissa asuu vain noin 16 prosenttia maailman väestöstä.

Maailman köyhimpiin 29 maahan rokotteita on riittänyt vain vaivaiset 0,3 prosenttia.