Koronatartunnat ja ilmaantuvuus jatkavat laskuaan, tänään raportoitu 184 uutta tartuntaa

Suomessa koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut lähes 1,72 miljoonaa ihmistä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Rokotuskattavuus on ensimmäisen annoksen osalta nyt noin 31 prosenttia väestöstä.

Rokotettujen määrä on kasvanut eilisestä noin 25 000 ihmisellä.

Koronarokotteen toisen annoksen on saanut puolestaan noin 170 400 ihmistä. Rokotuskattavuus on toisen annoksen osalta 3,1 prosenttia väestöstä.

THL kertoi aiemmin tänään 184 uudesta koronatartunnasta. Kahden viime viikon aikana tartuntoja on todettu 2 984, mikä on 1 653 tapausta vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Koko pandemian aikana koronatartuntoja on raportoitu Suomessa yhteensä 87 529.

THL kertoi tänään myös, että Suomessa on raportoitu eilisen jälkeen yksi uusi koronavirukseen liittyvä kuolema.

Sairaalahoidossa on kaikkiaan 128 potilasta, joista 29 on tehohoidossa. Tehohoidossa olevien potilaiden määrä on noussut eilisestä yhdellä.

Kaikkiaan sairaalahoidossa on kahdeksan koronapotilasta enemmän kuin eilen.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu Suomessa nyt yhteensä 916.

Valtakunnallinen ilmaantuvuusluku 54

Tartunnat ovat olleet laskussa viikkotasolla nyt yhtäjaksoisesti maaliskuun puolestavälistä lähtien. Myös tartuntojen ilmaantuvuusluku jatkaa laskuaan.

Koko maan ilmaantuvuusluku viimeisten kahden viikon ajalta on noin 54 tartuntaa sataatuhatta ihmistä kohden. Edeltävien kahden viikon aikana luku oli vajaat 84.

Päijät-Häme on tänään ohittanut tartuntojen ilmaantuvuudessa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus). Päijät-Hämeessä on todettu reilut 96 tartuntaa sataatuhatta ihmistä kohden viimeisten kahden viikon aikana, kun Husissa luku on vajaat 88. Seuraavaksi korkein ilmaantuvuus on Varsinais-Suomessa, jossa luku on vajaat 82.

Vähiten koronatartuntoja suhteessa väestöön on viime viikkoina todettu Keski-Pohjanmaan ja Lapin sairaanhoitopiireissä. Keski-Pohjanmaalla ilmaantuvuusluku on 1,3 ja Lapissa 5,1.

Kirjastot ja museot voivat avata Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa

Kirjastot ja museot voivat jälleen avata ovensa Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän linjauksen mukaan Pirkanmaan museot ja kirjastot voidaan avata hygieniaohjeita noudattaen.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä puolestaan linjaa, että kirjastot, museot ja kulttuuritalot voidaan avata hallitusti niin, että turvavälit voidaan säilyttää.

Turussa avataan myös kaupungin uimahallit ja kuntosalit ensi viikolla rajoitetuilla henkilömäärillä ja ilman saunamahdollisuutta.

Pirkanmaalla tarkastellaan ensi viikolla aikuisten ryhmäliikuntaharrastusten mahdollistamista ulkona sekä uimahallien, kylpylöiden ja yleisten saunojen tilannetta.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä taas suosittelee, että ulko- ja sisäliikuntatiloja voidaan kuntien päätöksellä avata 10. toukokuuta alkaen. Esimerkiksi uimahallit voitaisiin avata äitienpäivän jälkeen.

Koordinaatioryhmä päivittää myös yksityis- ja yleisötilaisuuksia koskevia suosituksia ja rajoituksia 10. toukokuuta alkaen. Yksityistilaisuuksiin voi suosituksen mukaan osallistua kymmenen henkilön sijaan jatkossa 20 ihmistä. Lisäksi aluehallintovirasto valmistelee päätöstä, jonka mukaan yleisötilaisuuksien osallistujamäärä rajattaisiin nykyisen kymmenen henkilön sijaan 20 henkilöön.

Koronavilkun avauskoodin voimassaoloaika pitenee

Koronavilkun avauskoodin voimassaoloaika pitenee neljästä tunnista 12 tuntiin, kertoo THL.

Avauskoodin voimassaoloaikaa pidennetään terveydenhuollon ammattilaisten toiveesta, jotta koronavirustartunnan saaneella on riittävästi aikaa koodin käyttämiseen, THL kertoo.

THL:n mukaan voimassaolon pidentäminen on myös edellytys avauskoodin automaattiselle luomiselle ja lähettämiselle ympärivuorokautisesti. Automaattinen lähettäminen nopeuttaa koodin toimittamista Koronavilkun käyttäjälle, jolloin muut käyttäjät saavat tiedon mahdollisesta altistumisesta nopeammin.

Avauskoodien automaattinen lähettäminen alkaa porrastetusti toukokuusta alkaen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, Etelä-Karjalassa, Kymenlaaksossa sekä Pohjois-Pohjanmaalla.

Koronavilkku on koronatartuntojen jäljittämiseen tarkoitettu puhelinsovellus. Kun sovelluksen käyttäjällä todetaan koronatartunta, hänelle lähetetään terveydenhuollosta kertakäyttöinen avauskoodi. Aiemmin kohdatut sovelluksen käyttäjät saavat ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta, kun tartunnan saanut syöttää koodin sovellukseen.

Tähän mennessä avauskoodeja on annettu yli 22 700, THL kertoo. Koronavilkkua käyttää noin 2,3 miljoonaa ihmistä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: Lappeenrannan seurakuntayhtymä

Mainos: Lappeenrannan seurakuntayhtymä

Ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin? Isoja ja pieniä päätöksiä, joilla on väliä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka