Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Etelä-Afrikka aikoo kieltää leijonien kasvatuksen vankeudessa metsästystä varten

Etelä-Afrikan vaikutusvaltainen ja rikas metsästystoimiala perustuu paljolti vankeudessa kasvatettuihin leijoniin. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Etelä-Afrikka ilmoitti sunnuntaina suunnitelmista, joiden mukaan leijonien kasvatus vankeudessa metsästystä varten aiotaan kieltää. Niin ikään aiotaan kieltää leijonien kasvattaminen vankeudessa lemmikkieläimiksi.

Ratkaisuun päädyttiin hallituksen nimittämän asiantuntijaryhmän suositusten perusteella. Ryhmä tarkasteli sääntöjä, jotka koskevat leijonien, norsujen, sarvikuonojen ja leopardien metsästystä, kauppaa ja pitämistä vankeudessa.

– Meidän täytyy lopettaa leijonien kesyttäminen kasvattamalla ja pitämällä ne vankeudessa, sanoi ympäristöministeri Barbara Creecy toimittajille.

Suositukset vaativat vielä poliittisen siunauksen, ja hallituksen uskotaankin joutuvan törmäyskurssille vaikutusvaltaisen ja rikkaan toimialan kanssa, joka perustuu juuri vankeudessa kasvatettuihin leijoniin.

Ministeri Creecy sanoi, että suosituksilla ei haluta tukahduttaa metsästyksen toimialaa. Hänen mukaansa laillista, säänneltyä ja sallittua metsästystä ei olla kieltämässä.

Vankeudessa kasvatettujen leijonien metsästys on jo kauan ollut kiistanalainen aihe. Etelä-Afrikassa suuri määrä eläimiä on suljettu sähköaidalla ympäröityihin aitauksiin.

Yhdysvalloissa, Australiassa ja useissa Euroopan maissa on ollut kampanjoita vankeudessa kasvatettuihin leijoniin liittyvien metsästysmuistojen maahantuonnin kieltämiseksi.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Saimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka