Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Odotetusti heikosta tuloksesta kertonut Finnair nostaa säästötavoitettaan – odottaa kysynnän elpyvän loppukesästä alkaen

Lentoyhtiö Finnair julkaisi tiistaina jälleen koronapandemian romahduttaman osavuosikatsauksen.

Yrityksen vertailukelpoinen liiketulos oli tammi–maaliskuussa 143,2 miljoonaa euroa tappiolla. Viime vuonna vastaavan ajankohdan tulos oli 91,1 miljoonaa euroa tappiolla. Liikevaihto laski vuodentakaisesta 80 prosenttia 113,6 miljoonaan.

Koronapandemian pahoin koettelema yhtiö nostaa säästötavoitettaan vuoden 2022 alusta 170 miljoonaan euroon. Viime vuoden toukokuussa ilmoitettu tavoite oli alun perin lähes 80 miljoonaa euroa, ja yhtiö on sittemmin nostanut sitä asteittain.

Yhtiö ennakoi kysynnän elpyvän loppukesästä alkaen, mutta heikoista ja epävarmoista näkymistä johtuen ei edelleenkään anna ohjeistusta koko vuoden liikevaihdosta.

Paluukoulutukset alkaneet

Lentoliikenteen matkustajamäärät ovat pandemian vuoksi romahtaneet. Sinivalkoisilla siivillä lensi tammi–maaliskuussa 90 prosenttia vähemmän matkustajia kuin vuotta aiemmin.

– Ennakko-odotusten mukaisesti operoimme rajallista verkostoa ja viikkovuoromäärää läpi koko vuosineljänneksen, ja tilanne heijastui matkustajamääriin, liikevaihtoon sekä tulokseen, toimitusjohtaja Topi Manner sanoo tiedotteessa.

Alkuvuoden valopilkkuina Manner mainitsee Lapin vetämät kotimaiset matkailijat sekä rahtikysynnän tukemana New Yorkiin uudelleen avatut matkustajalennot. Rahtiliikennettä vahvisti tukos Suezin kanavassa maaliskuun lopussa, ja Finnairin rahtiliikevaihto oli maaliskuussa ennätyksellisen suuri.

– Lensimme 547 pelkkää rahtia kuljettanutta lentoa ja pystyimme lisäksi jatkamaan kaukolentojamme rahdin tukemana. Rahdin osuus liikevaihdostamme oli jälleen yli puolet, Manner sanoo.

Hän kertoo, että yhtiö on aloittanut ensimmäiset lentäjien ja matkustamohenkilökunnan paluukoulutukset. Finnair kertoi maanantaina aikovansa lentää kesällä yli 60 kohteeseen.