Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MT: Vanhanen satsaisi kymmenen miljardia euroa velkarahaa tutkimukseen ja tuotekehitykseen

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) satsaisi kymmenen miljardia euroa kymmeneksi vuodeksi tutkimukseen ja tuotekehitykseen, kertoo Maaseudun Tulevaisuus. Varat kerättäisiin ottamalla lisää velkaa.

Tavoite on saada yritykset tuotekehityksen avulla investoimaan vahvasti vihreään siirtymään. Näin saataisiin Suomen talous selvästi nykyistä kovempaan kasvuun.

– Meillä on krooninen investointivaje, joka on pakko selättää, Vanhanen arvioi MT:lle.

Hänen mukaansa tärkeää on, että rahat käytetään nimenomaan tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Sitä varten tulisi luoda T&K-pankki tai -rahasto, jolla saadaan yli vaalikausien ulottuva sitoumus rahoitukseen.

Toinen mahdollisuus olisi sopia vähintään kahden vaalikauden budjettimomentista, jota ei voisi poliittisesti muutella, Vanhanen sanoo.

– Päätöksiä pitää tehdä nyt, katseleminen ja odottelu eivät enää riitä. Lisävelka edellyttää, että pystymme sitoutumaan rakenteellisiin uudistuksiin, kurinalaiseen talouspolitiikkaan ja velan hallintaan, hän painottaa.