Perussa äänestetään presidentinvaaleissa – pestiä tavoittelee 18 ehdokasta

Etelä-Amerikassa perulaiset äänestävät tänään maan seuraavasta presidentistä. Ehdokkaita kisassa on mukana 18 kappaletta, joista yksikään ei ole noussut selvään ennakkosuosikin asemaan.

Olettamuksena onkin, ettei uutta presidenttiä saada valittua ensimmäisellä äänestyskierroksella. Toinen äänestyskierros on määrä järjestää tarvittaessa kesäkuun alkupuolella. Tuolloin mukana olisivat enää ensimmäisellä kierroksella kaksi eniten ääniä saanutta ehdokasta.

Vaalien voittajasta tulee Perun viides presidentti kolmen vuoden sisään.

Koronaepidemia on koetellut pahoin myös Perua. Maan arviolta 33 miljoonasta asukkaasta yli 1,6 miljoonaa on saanut koronatartunnan. Virukseen liittyviä kuolemia maassa on kirjattu yhteensä lähes 54 000 kappaletta. Näistä yli 300 kirjattiin keskiviikkona, mikä oli korkein vuorokauden aikana raportoitu luku.

Presidenttiehdokkaat ovat heikentyneestä koronatilanteesta huolimatta järjestäneet vaalitilaisuuksia, joihin on osallistunut satoja ihmisiä. Ehdokkaista neljä on saanut koronatartunnan.

Epidemian lisäksi Perua koettelee myös taantuma, johon maa päätyi yli 100 päivää kestäneen kansallisen koronasulun jälkeen.

Presidentinvaalien lisäksi Perussa äänestetään tänään myös parlamenttivaaleissa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka