Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kohta pääsee huristelemaan kesänopeuksilla – älä kuitenkaan hoppuile vielä renkaiden vaihdon kanssa, lue miten viime vuoden tieliikennelaki vaikuttaa kesä- ja talvirenkaiden käyttöön

Kesänopeuksiin siirtyminen alkaa tällä viikolla ympäri Suomen, Väylävirasto kertoo tiedotteessaan.

Ely-keskukset voivat lykätä talviajan alennettujen nopeusrajoitusten poistoa sää- ja keliolosuhteiden mukaan. Tavoitteena on, että koko maassa on palattu kesäkauden nopeusrajoituksiin huhtikuun loppuun mennessä.

Kesärajoitusten käyttöönottoa saattavat hidastaa teiden talven aikana kärsimät vauriot.

– Vaihtuvien nopeusrajoitusten moottoriteillä kesänopeuksia on voitu käyttää jo maaliskuun alusta saakka valoisaan aikaan sään ja kelin salliessa, tiedotteessa kerrotaan.

Väylävirasto muistuttaa, että turvallinen ajo voi vielä edellyttää alhaisempia nopeuksia kuin liikennemerkki sallisi. Lisäksi kesärenkaisiin vaihtamista ei kannata vielä kiirehtiä, jos aikoo lähteä pääsiäisenä tien päälle.

Uuden tieliikennelain mukaan talvirenkaita on käytettävä marraskuun alusta maaliskuun loppuun, jos sää tai keli sitä edellyttää.