Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Alkoholi- ja huumausainejuopumuksia liikenteessä ensimmäistä kertaa yhtä paljon, kertoo poliisi

Poliisin mukaan alkoholin osuus liikennejuopumustapauksista on ollut loivassa laskussa jo vuosia samalla kun muiden huumaavien aineiden määrä on kasvanut merkittävästi. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

Viime vuonna Suomen teillä tavattiin ensimmäistä kertaa yhtä paljon alkoholi- ja huumausaineliikennejuopumuksia, tiedottaa poliisi. Molempia tavattiin vuoden aikana hieman yli 12 000 kappaletta.

Poliisin mukaan alkoholin osuus liikennejuopumustapauksista on ollut loivassa laskussa jo vuosia. Muiden huumaavien aineiden määrä on sen sijaan kasvanut merkittävästi. Liikenteessä huumaus- ja lääkeaineita ovat käyttäneet useimmiten 25–34-vuotiaat.

– Saman ikäluokan kohdalla myös maistissa ajaneiden, eli niiden, joiden veressä on alkoholia, mutta alle 0,5 promillea, lukumäärä on kasvanut, kertoo tiedotteessa rikosinsinööri Petri Varjos Keskusrikospoliisin Rikosteknisestä laboratoriosta.

Alueelliset erot ovat suuria. Helsingin poliisilaitoksen alueella liikennejuopumuksissa huumeita ja lääkkeitä oli käytetty kaksi kertaa useammin kuin alkoholia. Itä-Suomen poliisilaitoksen alueella alkoholi oli edelleen selvästi yleisin päihde.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Saimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka