Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Jälleen yksi Navalnyita hoitaneen sairaalan lääkäri kuoli – saman sairaalan johtohenkilöitä siirtynyt myös muihin tehtäviin

Omskin kaupunginsairaalan ylilääkäri Rustam Agishev menehtyi perjantaina, kertovat venäläiset mediat. Suomessa asiasta kirjoittaa muun muassa Ilta-Sanomat.

Omskin kaupunginsairaala on hoitolaitos, johon oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi tuotiin viime elokuussa hoidettavaksi myrkytysoireiden takia. Agishev ei tiettävästi osallistunut itse Navalnyin hoitamiseen, mutta oli tuolloin yksi sairaalan johtohenkilöistä.

Agishevin kerrotaan saaneen joulukuussa aivoverenkiertohäiriön, josta hän ei toipunut. Hän oli kuollessaan 63-vuotias.

Agishev ei ole ensimmäinen Omskin kaupunginsairaalan työntekijä, joka on kuollut yllättäen tänä vuonna. Viime kuussa Venäjän medioissa kerrottiin 55-vuotiaana menehtyneen sydänlääkäri Sergei Maksimishinin kuolemasta. Maksimishin sai väitteiden mukaan sydänkohtauksen työpaikallaan.

Maksimishinin on kerrottu olleen ratkaisevassa roolissa Navalnyin hengen pelastamisessa.

Navalnyita hoitanut Omskin sairaalan varaylilääkäri Anatoli Kalinitshenko irtisanoutui työstään viime lokakuussa. Kalinitshenko antoi viime elokuussa Navalnyin terveydentilasta lausunnon, jossa kertoi myrkytyksen olevan yksi tutkittava mahdollisuus. Myöhemmin Omskin sairaala ja Kalinitshenko kiistivät myrkytyksen olevan syy Navalnyin oireisiin.

Yllä olevalla videolla Kalinitshenko kertoo, että myrkytyksen mahdollisuutta tutkitaan.

Kalinitshenko on kiistänyt irtisanoutumisensa liittyvän Navalnyiin. Uutissivusto RBK:lle hän kertoi ymmärtäneensä, että on kiinnostuneempi kirurgiasta kuin hallinnollisista tehtävistä.

Sen sijaan Navalnyin hoidon aikana Omskin sairaalan hallinnollisena ylilääkärinä työskennellyt Aleksandr Murahovski sai marraskuussa ylennyksen Omskin alueen terveysministeriksi. Murahovski antoi elokuussa kummallisena pidetyn lausunnon, jossa hän kertoi Navalnyin tilan johtuvan aineenvaihdunnan ja sokeritasapainon häiriöistä.

Murahovski on Venäjän valtapuolue Yhtenäisen Venäjän edustaja.

Venäjä on kiistänyt Navalnyin myrkyttämisen. Tällä hetkellä Navalnyi kärsii kahden ja puolen vuoden vankeustuomiota Pokrovin vankileirillä.

Asianajaja: Navalnyilla kovia tuskia, avustajat pelkäävät hänen henkensä puolesta