Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Oikeus arvioi miehen polttaneen talonsa hulluudenpuuskassa – arvokkaasta 160 neliön talosta oli velkaa jäljellä enää vain 40 000 euroa

47-vuotias mies on saanut ehdollisen vankeustuomion törkeän petoksen yrityksestä poltettuaan oman talonsa, kertoo Iltalehti.

Lehden mukaan miehen ei katsottu tavoitelleen korvausrahoja kuitenkaan päämäärätietoisesti, vaan toimineen mahdollisesti päähänpistosta.

IL:n mukaan työttömäksi jääneen miehen 160-neliöinen talo tuhoutui täysin tulipalossa Valkeakoskella syksyllä 2017. Mies haki palosta 347 000 euron vakuutuskorvauksia.

Oikeuden saaman asiantuntijalausunnon mukaan palo syttyi talon ulkopuolelta pöllipinosta. Puiden syttymiseen oli vaadittu oletettavasti bensiiniä, joka tuoksui voimakkaasti palopaikalla.

IL:n mukaan mies kiisti syytteen oikeudessa. Hän vetosi siihen, ettei hänellä ollut motiivia tuhopolttoon, sillä talosta oli velkaa jäljellä vain 40 000 euroa. Työttömänä palon aikaan ollut mies kertoi sopineensa pankin kanssa, että hän maksaa velasta vain korot.

IL:n mukaan oikeus ei uskonut miehen selitystä, että palopaikalla voimakkaasti tuoksunut bensiini olisi ollut lähtöisin ruohonleikkurin tankkaamisesta.

Toisaalta oikeus ei yhtynyt IL:n mukaan myöskään syyttäjän näkemykseen, että kyseessä olisi ollut harkittu vakuutuspetoksen yritys, koska talovelka oli enää pienehkö. Päämotiivina oikeus päätyi pitämään yhtäkkistä päähänpistoa.

Asiassa päätyivät samaan ratkaisuun sekä Pirkanmaan käräjäoikeus että Turun hovioikeus.