Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Triathlonisti Kaisa Salia puukottanut oli puolustuksen mukaan syyntakeeton

Lapin käräjäoikeudessa on tänään alkanut triathlonisti Kaisa Saliin kohdistuneen puukotuksen käsittely. Syyttäjän mukaan Salille entuudestaan tuntematon mies iski tätä kahdesti keittiöveitsellä selkään. Puukotus tapahtui viime vuoden helmikuussa Kolarissa.

Syyttäjän mukaan teko oli tapon yritys. Syytetylle ei kuitenkaan vaadita rangaistusta mielentilatutkimuksessa ilmenneiden seikkojen takia.

– Ottaen huomioon (syytetyn) mielentilaa koskeva Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen lausunto, syyttäjän näkemyksen mukaan asiassa puuttuu lain mukaiset rangaistusvastuun edellytykset, haastehakemuksessa sanotaan.

Puolustuksen mukaan mies kärsi teon aikaan harhoista. Syytetyn kirjallisessa vastauksessa sanotaan miehen olleen teon aikaan syyntakeeton eli kyvytön ymmärtämään tekonsa seurauksia.

Sali kertoi tapahtumista Instagramissa

Triathlon-uransa vuonna 2019 lopettanut Sali kertoi viime vuoden helmikuussa Instagram-tilillään joutuneensa puukotuksen uhriksi kotitalonsa pihalla Kolarissa.

Poliisi kertoi tiedotteessaan, että puukottaja oli tullut juttelemaan Salille, ja kun tämä oli kääntynyt poistuakseen, puukottaja oli lyönyt häntä selän takaa veitsellä.

Puukottaja pakeni paikalta, ja Sali pääsi soittamaan apua. Poliisi tavoitti miehen pian tämän omasta asunnosta.