Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oulun kevään 2017 polttopulloiskua aletaan käsitellä käräjillä – pulloja heitettiin turvapaikanhakijoiden mielenosoitustelttaa kohti

Oulun käräjäoikeus alkaa käsitellä vuoden 2017 keväällä tapahtunutta polttopulloiskua. Katupartioryhmä Soldiers of Odiniin kuulunutta miestä syytetään vaaran aiheuttamisesta. Hän on tunnustanut iskun.

Tilanteessa neljä miestä heitti polttopulloja kohti turvapaikanhakijoiden mielenosoitustelttaa Oulun kauppatorilla huhtikuussa 2017. Syyttäjän mukaan polttopulloissa oli bensiiniä ja niiden suut oli tukittu rätillä. Pulloja ei ollut sytytetty, mutta niiden rikkoutuessa niistä roiskui bensiiniä. Yksi pulloista rikkoutui lähellä teltan edessä ollutta nuotiota.

Poliisi kertoi tuoreeltaan vuonna 2017, että mies kuului tuolloin Soldiers of Odin -järjestöön. Hän oli poliisin mukaan kertonut toimineensa ilman järjestön taustatukea. Miehen käyttämistä tiloista löytyi etsinnöissä vähäinen määrä räjähteitä. Häntä vastaan on nostettu syyte myös räjähderikoksesta.