Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Bolivian entinen presidentti pidätettiin

Jeanine Anezista tuli Bolivian presidentti marraskuussa 2019 sen jälkeen, kun maan entinen johtaja Evo Morales pakeni maasta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Bolivian entinen presidentti Jeanine Anez pidätettiin varhain lauantaina, kertoo nykyisen hallituksen edustaja.

Anez kertoi perjantaina, että sekä hänestä että useista entisistä ministereistä on annettu pidätysmääräys. Pidätyksen perusteena on epäily terrorismista ja kansankiihotuksesta, jotka liittyvät väitettyyn vallankumoukseen maan entistä johtajaa Evo Moralesia vastaan.

Anez jakoi pidätysmääräyksen perjantaina viestipalvelu Twitterissä ja kirjoitti poliittisen vainon alkaneen.

Anez on entinen senaattori, joka ryhtyi presidentiksi sen jälkeen kun Morales pakeni Boliviasta marraskuussa 2019. Morales oli menettänyt armeijan tuen maassa meneillään olleiden väkivaltaisten mielenosoitusten keskellä. Mielenosoittajat vastustivat Moralesin perustuslain vastaista valintaa neljännelle kaudelle.

Morales palasi maanpaosta viime marraskuussa ja ryhtyi perustamansa, maassa valtaa pitävän MAS-puolueen johtoon.

Viime kuussa Bolivian sosialistienemmistöinen kongressi päätti armahtaa ne ihmiset, joita Anezin vuoden mittaisen valtakauden aikana syytettiin väkivallanteoista Moralesin eroa seuranneessa kaaoksessa. Kongressissa vallalla on MAS, ja myös maan presidentti Luis Arce kuuluu puolueeseen.

Kommentoi

Mainos: Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy

Uudeksi vuodeksi uuteen kotiin?

Palvelut

Ruokapaikka