Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Himalajan jäätikön romahduksessa kuollut yli 30 ihmistä

Pohjois-Intiassa Himalajalla sunnuntaina murtuneen jäätikön aiheuttamassa tulvaveden syöksyssä on kuollut 31 ihmistä. Kateissa on paikallisviranomaisten mukaan yhä yli 170 ihmistä.

Etsinnöissä on tänään keskitytty alueella sijaitsevissa vesivoimaloissa työskennelleiden 34 ihmisen löytämiseen läheisestä vedellä täyttyneestä tunneliverkostosta. Pelastustyöntekijät kertoivat uutistoimisto AFP:n mukaan, että tunneleissa on ilmataskuja, jotka voisivat mahdollistaa ihmisten löytämisen hengissä.

– 48 tuntia on kulunut, ja tästä on tullut kilpajuoksu aikaa vastaan. Toivomme heidän selviytyvän, mutta toistaiseksi emme ole löytäneet heistä merkkejä, sanoi pelastustyöntekijä Vivek Sahai AFP:lle.

Uttarakhandin osavaltiossa Chamolin piirikunnassa sattuneen tuhoisan onnettomuuden syynä oli, että jäätiköstä irronneet kappaleet vyöryivät päin patoa ja tuhosivat sen. Tämän seurauksena kaksi jokea tulvi voimakkaasti aiheuttaen laajamittaista vahinkoa.