Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Super-Mario" Draghi ryhtyy muodostamaan Italian uutta hallitusta

Euroopan keskuspankin entinen pääjohtaja Mario Draghi on suostunut Italian uuden hallituksen muodostajaksi. Draghi sopi asiasta presidentti Sergio Mattarellan kanssa, keskusteltuaan ensin puolueiden ja ammattiliitojen kanssa.

Draghi vetosi yhtenäisyyden puolesta ja sanoi maan olevan vaikeiden aikojen edessä.

Italian talous on ollut vaikeuksissa jo ennen kuin koronapandemia iski maahan tuhoisalla voimalla. Maan bruttokansantuote kutistui viime vuonna lähes yhdeksän prosenttia.

Tietoa Draghin saamasta pyynnöstä tuli julki jo edellispäivänä. Sen seurauksena Milanon pörssi oli keskiviikkona puolen päivän maissa yli kolmen prosentin nousussa. Draghi nautti laajaa luottamusta toimistaan EKP:n johdossa finanssikriisin jälkisammutuksessa. Hän on taustaltaan ekonomisti ja investointipankkiiri, ei poliitikko.

Väistyvä pääministeri Giuseppe Conte jätti eronpyyntönsä viime viikon tiistaina. Nykyinen, toissa syyskuusta vallassa ollut hallituskoalitio on hoiperrellut hajoamisen partaalla sen jälkeen, kun entinen pääministeri Matteo Renzi veti pienen Italia Viva -puolueensa hallituksesta tammikuussa.