Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yrityskaupan toteutuminen sotki Telian tulosta loppuvuonna – suomalaisista 40 prosenttia yhtiön 5g-verkkojen piirissä

Ruotsalaisen teleyhtiö Telian oikaistu liikevoitto laski loka–joulukuussa 2,6 miljardiin kruunuun (258 miljoonaan euroon), kun se vuotta aiemmin oli lähes 3 miljardia kruunua. Koko vuoden voitto laski suurin piirtein samassa suhteessa 11,6 miljardiin kruunuun (1,1 miljardia euroa).

Yhtiön liikevoitto kuitenkin kasvoi muutamalla prosentilla: loppuvuonna 23,5 miljardiin kruunuun (2,3 miljardiin euroon) ja koko vuonna 89 miljardiin kruunuun (8,8 miljardiin euroon).

Telia kertoo, että tulokseen vaikutti vähemmistöosuuden myyminen Turkin suurimmasta teleoperaattorista Turkcellista .

Yhtiö kertoo uuden sukupolven langattomaan teknologiaan liittyvien 5g-investointien etenemisestä Pohjoismaissa ja Baltiassa. Osavuosikatsauksen mukaan Suomen väestöstä 40 prosenttia on yhtiön 5g-kattavuuden piirissä. Lisäksi kasvanut tarjonta on innostanut ihmisiä päivittämään laitteensa 5g-tuotteisiin, toimitusjohtaja Allison Kirkby sanoo tiedotteessa.

– Olemme alkaneet investoida 5g-verkkojen laajentamiseen avataksemme innovaatioiden seuraavan aallon Pohjoismaissa ja Baltiassa, Kirkby sanoo.

Koronapandemia on koetellut kuluttajakysyntää monilla aloilla, mutta television puolella se on tuonut Telialle hyviä tuloksia. Ruotsalaisen TV4-kanavaryhmän katseluosuus on kasvanut kaikkien aikojen ennätykseen, ja myös Telian omistukseen joulukuussa 2019 siirtyneen suomalaisen MTV:n katseluosuus on kasvanut.