Hallitus jatkaa huomenna aamupäivällä neuvotteluitaan koronastrategiasta – STT:n tietojen mukaan pohdinnassa on, voitaisiinko leviämisvaiheen toimia ottaa aiemmin käyttöön

Hallitus jatkaa huomenna neuvotteluitaan koronatoimista. STT:n tietojen mukaan huomenna pohditaan ennen kaikkea sitä, missä vaiheessa leviämisvaiheen toimia pitäisi ottaa käyttöön. Hallitus miettii, pitäisikö koronaviruksen leviämisvaiheen rajoitustoimia olla myös niillä alueilla, jotka eivät nykyisten kriteerien mukaan ole leviämisvaiheessa.

Neuvottelut Säätytalolla Helsingissä alkavat STT:n tietojen mukaan näillä näkymin kello 11.30.

Hallituksen on tarkoitus päivittää hybridistrategiaansa, sillä sitä on tarkasteltava uudestaan koronavirusmuunnosten aiheuttamassa tilanteessa. Uudet muunnokset leviävät tiettävästi herkemmin kuin niin sanottu alkuperäinen virus.

Hallituksen hybridistrategia on toimintasuunnitelma, jolla ohjataan sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoita koronavirusepidemian hillinnässä.

Lasten ja nuorten harrastukset myös pöydällä

Nykyisten kriteerien mukaan epidemian leviämisvaiheessa alueellisten yleisötilaisuuksien osallistujamäärää voidaan rajoittaa kymmeneen henkilöön tai yleisötilaisuudet voidaan tarvittaessa myös kieltää.

Kunnat voivat antaa vastaavia suosituksia myös yksityistilaisuuksiin.

Ryhmäharrastukset suositellaan järjestettäviksi etämuotoisina tai tarvittaessa ne keskeytetään kokonaan. Lasten ja nuorten harrastuksissa suositellaan leviämisvaiheessakin käytettävän erityistä harkintaa. STT:n tietojen mukaan lasten ja nuorten harrastukset ja niitä koskevat rajoitukset ovat huomennakin pöydällä. Lasten harrastustoiminnan rajoitukset ovat herättäneet runsaasti keskustelua niiden sosiaalisten vaikutusten takia.

Karanteenin laiminlyönnistä seuraavia sanktioita käydään läpi

Hallitus kertoi perjantaina uusista rajoja koskevista rajoituksista. Sisärajan kautta saapuvassa työmatkaliikenteessä sallitaan vain välttämätön työmatkaliikenne Suomeen. Rajapäätökset tulevat voimaan keskiviikkona vuorokauden vaihtuessa. Päätös on voimassa 30 vuorokautta.

Tavoitteena on vähentää liikennettä rajoilla, jotta terveydenhuollon ammattilaisille jäisi parempi mahdollisuus testata kaikki rajan yli tulevat ja asettaa ihmisiä karanteeniin.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) kertoi perjantaina tiedotustilaisuudessa, että päätösten seurauksena rajoille tarvitaan satoja uusia testaajia ja satoja muita auttamaan käytännön järjestelyissä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Taneli Puumalainen sanoi tiedotustilaisuudessa, että koronatestejä ei pyrittäisi tekemään väkisin. Sen sijaan tartuntataudeista vastaava lääkäri voi määrätä henkilön karanteeniin, jos tällä epäillään koronatartuntaa tai jos hän tulee maasta, jossa esiintyy muuntunutta viruskantaa.

Kiurun mukaan alkuviikosta on tarkasteltava myös sitä, joudutaanko karanteeniin liittyviä toimia tehostamaan niin, että sanktioita vielä käydään läpi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka