Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rakennusteollisuus toivoo ulkomaalaisten työntekijöiden jäävän Suomeen, jos siihen on mahdollisuus

Hallituksen päättämät rajaliikenteen uudet rajoitukset keskeyttävät rakennusalan työvoiman liikkumisen Suomeen. Rajaliikenteessä sallitaan 27. tammikuuta ja 25. helmikuuta välisenä aikana vain yhteiskunnan toimivuuteen ja huoltovarmuuteen liittyvä työmatkaliikenne.

Suomessa on normaalisti kymmeniätuhansia ulkomaisia rakennusalan työntekijöitä, joista valtaosa on Virosta.

– Toivomme, että ne ulkomaalaiset työntekijät, joilla on töitä täällä ja mahdollisuus jäädä, eivät poistuisi nyt Suomesta. Viime keväänä vastaavien rajoitusten aikana työntekijät kykenivät kiitettävästi joustamaan ja rakentaminen jatkui ilman suuria häiriöitä, Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja Aleksi Randell sanoo tiedotteessa.

Rakennusteollisuus odottaa tiukan rajoitusajan käytettävän testauskapasiteetin sekä valmiustason nostamiseen. Rakennusteollisuus on varautunut suosittelemaan jäsenyrityksiään vaatimaan ulkomailta tulevilta työntekijöiltä negatiivisen koronatestituloksen, mikäli viranomaiset edellyttävät Suomeen tulevilta laajaa testaamista ja testauskapasiteetti saadaan tarvittavalle tasolle.

Rakennusteollisuus varoittaa rakennustyömaiden tilanteiden vaikeutuvan merkittävästi, jos nyt ilmoitetut rajoitukset jatkuvat ilmoitettua pidempään ja työvoiman saatavuus heikkenee.