Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi itsemurhapommittajaa iski vilkkaalle torille Bagdadissa, kymmeniä kuoli

Muun muassa YK ja paavi Franciscus tuomitsivat torstaina jyrkin sanoin Irakin pääkaupungissa Bagdadissa tehdyn itsemurhaiskun. Siinä sai surmansa ainakin 32 ihmistä ja haavoittui satakunta.

Paavi tuomitsi järjettömän väkivallan ja sanoi rukoilevansa, jotta kaikki jatkaisivat työtä sen puolesta, että veljeys korvaisi jonain päivänä väkivallan.

Paavin on tarkoitus vierailla Irakissa maaliskuussa.

YK:n Irakin-rauhanturvatehtävä (Unami) vakuutti puolestaan lausunnossaan, ettei "halveksittava väkivallanteko heikennä Irakin marssia kohti vaurautta ja vakautta".

Kaksi itsemurhaiskijää räjäytti torstaina aamulla itsensä väkeä kuhisevalla Tayaran-aukion torilla. Mikään taho ei toistaiseksi ole ilmoittautunut iskun tekijäksi.

Edellinen isku kesällä 2019

Itsemurhaiskut ovat olleet Bagdadissa viime aikoina suhteellisen harvinaisia. Edellinen vastaava isku tapahtui kesäkuussa 2019, jolloin useita ihmisiä kuoli.

Tämän päivän isku on kuolonuhrien määrässä tuhoisin Bagdadissa tapahtunut isku kolmeen vuoteen. Tammikuussa 2018 kuoli 30 ihmistä itsemurhaiskussa Tayaran-aukiolla muutama kuukausi ennen parlamenttivaaleja.

Irakissa järjestettäviä vaaleja on uutistoimisto AFP:n mukaan tyypillisesti edeltänyt väkivallan lisääntyminen. Seuraavat vaalit on määrä järjestää Irakissa myöhemmin tänä vuonna.