Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Niko Ranta-ahoa epäillään taas törkeistä huumausainerikoksista – vangittu tänään poissaolevana

Niko Ranta-aho on tänään vangittu poissaolevana Pirkanmaan käräjäoikeudessa epäiltynä kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä veropetoksesta. Asia kerrotaan käräjäoikeudesta.

Vangitsemista on vaatinut keskusrikospoliisi. Huumausainerikoksien epäillään tapahtuneen viime vuoden elo–marraskuussa Helsingissä ja Vantaalla. Törkeää veropetosta epäillään ajalla 2016–2020.

Tutkinnanjohtaja Jari Räty sanoo, että esitutkintaa ei ole mahdollista kommentoida juuri lainkaan.

– Esitutkinta on siinä vaiheessa valitettavasti, että ei vielä tässä vaiheessa voida, Räty sanoo STT:lle.

Räty ei kommentoi, milloin tai miten epäillyt rikokset tulivat poliisin tietoon. Epäilty vangittiin poissaolevana, sillä hän on tällä hetkellä ulkomailla.

– Hän ei ole välittömästi tavoitettavissa täältä Suomesta. Yksi syy on se, ja sen kummemmin en pysty sitä avaamaan.

STT ei ole vielä tavoittanut Ranta-ahon avustajaa kommentoimaan. Vangitsemisesta kertoi ensin Ilta-Sanomat .

Myönsi lähes kaikki Katiska-syytteet

Ranta-aho on toinen pääsyytetty niin sanotussa Katiska-jutussa, jota käsiteltiin viime vuonna Helsingin käräjäoikeudessa. Asiassa odotetaan tuomiota tänä vuonna.

Syyttäjien mukaan Ranta-aho johti rikoskumppaninsa kanssa Espanjasta käsin doping- ja huumausaineiden salakuljetusorganisaatiota. Syyttäjien mukaan Suomeen on tuotu 17 kiloa kokaiinia, yli 200 kiloa amfetamiinia, reilut satatuhatta ekstaasitablettia ja muun muassa metamfetamiinia, LSD:tä ja hasista. Esitutkinnan mukaan huumeilla tienattiin yli kymmenen miljoonaa euroa rikoshyötyä.

Ranta-aho oli Katiska-tutkinnan takia tutkintavankeudessa lähes vuoden, mutta vapautui viime vuoden kesäkuussa. Hän on siis ollut vapaalla, kun uusien huumerikosten epäillään tapahtuneen.

Ranta-aho on tunnustanut lähes kaikki syytteet Katiska-jutussa. Maaliskuussa Ranta-aho myös johdatti poliisit maastokätköille, joista löytyi kymmeniä kiloja huumeita.

Katiska-juttu on poikkeuksellisen laaja. Käräjäoikeuden mukaan se ei ole koskaan käsitellyt yhtä suurta huumejuttua.