Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Trumpin kannattajien suosima pikaviestipalvelu jäädytettiin, koska se ei poistanut väkivaltaan yllyttävää sisältöä riittävän tehokkaasti

Teknologiajätti Amazon jäädytti presidentti Donald Trumpin kannattajien suosiman Parler-pikaviestipalvelun maanantaina. Vuonna 2018 perustettu Parler on Twitterin kaltainen pikaviestipalvelu. Sovellusta on myös kuvailtu "Twitteriksi ilman sääntöjä".

Parler vastasi viemällä asian oikeuteen. Se vaati liittovaltion tuomioistuinta pysäyttämään sen palvelimien sulkemisen.

Amazon oli jo aikaisemmin varoittanut palvelun omistajia, että sen palvelimet suljetaan, koska palvelu ei ole riittävän tehokkaasti poistanut väkivaltaan yllyttävää sisältöä.

Parlerin toimitusjohtaja John Matze syytti jo viikonloppuna Amazonia hyökkäyksistä sananvapautta vastaan.

– He eivät voita. Me olemme maailman viimeinen toivo sananvapaudelle vapaalle informaatiolle, Matze uhosi.

Jo aiemmin Parler poistettiin Applen ja Googlen sovelluskaupoista. Uudet käyttäjät eivät pysty lataamaan sovellusta puhelimiinsa.

Sovellukseen on kuitenkin päässyt nettiselaimen kautta tai jos sen on ladannut aiemmin.

Googlen lausunnossa sanotaan, että Parlerin sovelluksessa julkaistaan väkivaltaan yllyttävää sisältöä Yhdysvalloissa. Googlen mukaan sovelluskaupasta sulkeminen jatkuu niin kauan, kunnes sovellus korjaa ongelmansa sisällön moderoinnin kanssa.

NYT: Parlerissa suunniteltiin kongressitalon valtausyritystä

New York Timesin mukaan Parlerissa suunniteltiin Yhdysvalloissa keskiviikkona tapahtunutta kongressitalon valtausyritystä, jossa kuoli viisi ihmistä.

Parler oli alkuaikoinaan äärikonservatiivien ja jopa äärioikeiston suosiossa, mutta nykyisin palvelu on laajentunut laajemmaksi, lähinnä konservatiivipiirien suosimaksi sovellukseksi.

Palvelu sai taannoin varsin kyseenalaista mainetta, kun tilillä, jonka väitetään kuuluvan presidentti Trumpin kannattajana tunnetulle asianajajalle Lin Woodille, kehotettiin viemään varapresidentti Mike Pence teloituskomppanian eteen, koska tämä ei jättänyt presidentinvaalien tulosta vahvistamatta.

Vuonna 2018 perustettu Parler on New York Timesin mukaan ollut yksi Yhdysvaltain nopeimmin kasvavista sovelluksista. Sovellukseen on siirtynyt lukuisia presidentti Trumpin kannattajia etenkin sen jälkeen, kun Twitter alkoi rajoittaa Trumpin tviittejä. Viikonloppuna Twitter jäädytti Trumpin Twitter-tilin kokonaan.