Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valkoisen talon ex-kansliapäällikkö erosi mellakoinnin vuoksi

Entinen Valkoisen talon kansliapäällikkö ja nykyinen Pohjois-Irlannin erityisedustaja Mick Mulvaney ilmoitti torstaina eroavansa kongressin mellakoiden takia.

– En voi enää olla täällä, en eilisen jälkeen. En voi katsoa eilen tapahtunutta ja ajatella, että haluaisin olla millään tavalla osa sitä, Mulvaney sanoi CNBC-televisiokanavalla uutistoimisto AFP:n mukaan.

– Ne, jotka ovat valinneet jäämisen – ja olen keskustellut osan kanssa – jäävät, koska ovat huolissaan siitä, että presidentti saattaa saada aikaan vielä jotain pahempaa, Mulvaney jatkoi.

Valkoisen talon ovet ovat käyneet kiivaasti jo ennen Mulvaneyn lähtöä. Muun muassa kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Matt Pottinger ja presidentti Donald Trumpin vaimon Melanian edustaja Stephanie Grisham erosivat toimistaan.

Amerikkalaismedian mukaan varapresidentti Mike Pencen kansliapäällikköä Marc Shortia on estetty pääsemästä Valkoiseen taloon, ilmeisesti sen vuoksi, että Pence ei suostunut Trumpin vaatimukseen Joe Bidenin vaalivoiton vahvistamatta jättämisestä.

Uutiskanava CNN kertoi aiemmin, että Valkoisen talon kansallisen turvallisuuden varaneuvonantaja Matthew Pottinger eroaa. Asian oli vahvistanut uutiskanavalle Pottingeria lähellä oleva ihminen.

CNN kertoi ennen tätä, että myös moni muu Valkoisen talon virkamies on harkinnut eroavansa Washingtonin mellakoiden seurauksena. Eroa on harkinnut uutiskanavan mukaan ainakin kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Robert O'Brien ja varakansliapäällikkö Chris Liddell.

Ivanka Trump kutsui mielenosoittajia patriooteiksi

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tyttäreen Ivanka Trumpiin on kohdistunut kritiikkiä sen jälkeen, kun tämä kutsui kongressitaloon tunkeutuneita mielenosoittajia patriooteiksi, kertoo Guardian . Ivanka Trump julkaisi keskiviikkona tviitin, jossa hän kehotti "amerikkalaisia patriootteja" lopettamaan väkivallan välittömästi ja olemaan rauhallisia.

Tviitti poistettiin myöhemmin.

– Rauhallinen protesti on isänmaallinen. Väkivalta ei ole hyväksyttävää ja on tuomittava mitä ankarimmin, Ivanka Trump lisäksi tviittasi myöhemmin.

Presidentti Trumpin Twitter-tili on toistaiseksi suljettu. Twitter kertoi tänään Suomen aikaa kahden jälkeen aamulla, että Trumpin tili on suljettu 12 tunniksi. Syynä olivat Trumpin eilen Suomen aikaa lähettämät tviitit, jotka ovat rikkoneet Twitterin sääntöjä.

Twitter on vaatinut Trumpia poistamaan tviittinsä. Jos Trump ei poista niitä, tili pysyy suljettuna.

Myös Facebook ilmoitti jäädyttävänsä Trumpin käyttäjätilin – tosin vuorokauden ajaksi. Trump oli jakanut tilillään muun muassa saman videon, jonka vuoksi Twitter sulki hänen tilinsä.