Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ravintolaketju Noho Partners vähentää kymmeniä, lomautusmahdollisuus voimassa toukokuun loppuun

Ravintolaketju Noho Partners on saanut koko henkilöstöään eli 1 300 työntekijää Suomessa koskevat yt-neuvottelut päätökseen.

Yhtiö kertoo vähentävänsä 55 sekä osa-aikaistavansa 15 työtehtävää. Tehtävien vähentämisessä käytetään vapaaehtoisia järjestelyjä, irtisanomisia ja satunnaisesti työhön kutsuttavien työsuhteiden päättymistä.

Yritys muuttaa organisaatiorakennettaan, vähentää johtoryhmä-, esimies- ja hallintotehtäviä sekä tekee osa- ja kokoaikaisia lomautuksia.

– Neuvotteluiden tarkoituksena oli minimoida koronapandemiasta aiheutuvia taloudellisia vaikutuksia ja sopeuttaa yhtiön kustannustaso vastaamaan ravintolarajoitusten mukana laskevaa volyymia, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Osa- tai kokoaikaiset lomautukset koskevat tällä hetkellä noin kuuttasataa henkilöä. Koronakriisin vuoksi lomautusmahdollisuus on voimassa toukokuun loppuun. Lomautusten laajuus ja kesto tarkentuu markkinatilanteen kehittymisen perusteella.

Koronakriisi ja sen hillitsemiseksi säädetyt rajoitukset ovat koetelleet ravintoloita kovalla kädellä. Noho Partners kertoi marraskuussa kolmannen vuosineljänneksen tulosjulkaisun yhteydessä, että se arvioi alkuvuoden kysynnän olevan vielä heikkoa ja markkinan palautuvan normaalimmaksi vasta vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

Suomalaiskonserni omistaa noin 250 ravintolaa Suomessa, Tanskassa ja Norjassa.