Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Ruotsin koronakuolemien määrä nousi reilusti yli 200:lla – Latviaan julistettiin öinen ulkonaliikkumiskielto, jota poliisi ja armeija valvovat

Ruotsissa uusia koronavirustartuntoja kirjattiin eilisen jälkeen yli 8 800. Kuva Tukholmasta 3. joulukuuta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP-TT

Ruotsissa on rekisteröity eilisen jälkeen 243 uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemantapausta. Koko epidemian aikana kuolleiden määrä nousee näin ollen jo 8 727:ään.

Uudet kuolemantaukset ovat tapahtuneet useiden aiempien päivien kuluessa, eivät yhdessä vuorokaudessa.

Uusia koronavirustartuntoja kirjattiin Ruotsissa eilisen jälkeen yli 8 800 kappaletta.

Ruotsin kansanterveysviranomainen ilmoitti aiemmin tänään suosittavansa hengityssuojaimen käyttöä joukkoliikenteessä, jos riittävistä etäisyyksistä ei voida huolehtia. Suositus on tosin voimassa vain aamun ja iltapäivän ruuhka-aikoina.

Latviaan öinen ulkonaliikkumiskielto

Latviaan on julistettu öinen ulkonaliikkumiskielto koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Poliisi ja armeija valvovat katuja öisin kiellon valvomiseksi.

Presidentti Egils Levitsin mukaan öinen ulkonaliikkumiskielto on välttämätön koronatilanteen parantamiseksi. Ulkonaliikkumiskielto on voimassa ainakin tammikuun 10. päivään asti.

Koronaviruksen toinen aalto on koetellut Latviaa pahasti. Monien sairaaloiden hoitokapasiteetti alkaa olla täynnä koronapotilaiden vuoksi.

1,9 miljoonan asukkaan maassa on todettu yli 39 000 koronatartuntaa. Maassa on kuollut virukseen yli 600 ihmistä.

Saksassa yli tuhat kuollutta vuorokaudessa

Saksassa on ensimmäistä kertaa koronapandemian aikana rekisteröity yli tuhat koronaviruksen seurauksena kuollutta yhden vuorokauden aikana, kertoivat viranomaiset keskiviikkona.

Koronatilannetta seuraavan Robert Koch -instituutin mukaan koronavainajia oli 1 129. Koronatartuntoja rekisteröitiin samaisen vuorokauden aikana liki 22 500.

Terveysministeri Jens Spahnin mukaan synkät luvut tarkoittavat sitä, että saksalaiset joutuvat elämään rajoitusten kanssa vielä senkin jälkeen kun nykyinen määräaika päättyy 10. tammikuuta.

– Tartunta- ja kuolinluvut osoittavat, että olemme vielä hyvin kaukana normaalista. En käsitä, miten voisimme tässä tilanteessa palata siihen tilanteeseen joka vallitsi ennen koronasulkua, Spahn sanoi.

---

Lähteenä myös Aftonbladet.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka