Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elon Musk kertoo yrittäneensä kaupata Teslaa Applelle – toimitusjohtaja Tim Cook ei ollut kiinnostunut

Sähköautoyhtiö Teslan perustaja ja toimitusjohtaja Elon Musk kertoo tviitissä, että hän yritti vaikeassa vaiheessa myydä autoyhtiötään Applelle . Toimitusjohtaja Tim Cook ei kuitenkaan suostunut tapaamaan Muskia asian tiimoilta.

Kauppahinta olisi Muskin mukaan ollut varsin edullinen, sillä Tesla olisi silloin mennyt kaupaksi kymmenesosalla nykyisestä arvostaan. Viime aikojen rakettimaisen nousun jälkeen yhtiön osakekannan hinta on noussut yli 600 miljardiin dollariin (500 miljardiin euroon). Vain tämän vuoden aikana Teslan kurssi on noussut liki 700 prosenttia.

Vuonna 2018, kun kauppa olisi ollut ajankohtainen, oli Teslalla suuria vaikeuksia saada Model 3 -malli tuotantovalmiiksi ja yhtiö oli lähellä kaatua. Wall Street Journalin mukaan Teslalle yritettiin hankkia rahoitusta usealta taholta, muun muassa Volkswagenilta .

Musk kommentoi tviitissään uutista, jonka mukaan Apple harkitsisi ryhtymistä autonvalmistajaksi ja toisi sähköautonsa markkinoille vuonna 2024. Muskin mielestä uutistoimisto Reutersin kertoma tieto kuulostaa erikoiselta.