Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Joulu ei voi tänä vuonna olla ennallaan", Löfven patistaa rajaamaan joulutapaamisia – Ruotsin koronakuolemien määrä nousi 7 200:aan

Ruotsalaisten joulu ei voi tänä vuonna olla ennallaan, varoittaa pääministeri Stefan Löfven. Hän sanoi lehdistötilaisuudessa iltapäivällä, että koronavirustilanne ei ole parantunut vaan monilla alueilla on huolestuttavia merkkejä. Niinpä kaikkien vastuulla on estää tartuntojen lisääntyminen.

Löfven muistutti, että suositus enintään kahdeksan hengen kokoontumisista on yhä voimassa ja pätee niin joulun ja kuin uudenvuodenkin vietossa. Hän kehotti ruotsalaisia tapaamaan vähemmän ihmisiä ja mieluiten ulkoilmassa.

– Joulu on yhdessäolon ja läheisyyden aikaa, mutta tänä vuonna joulusta ei voi tulla tavallinen, Löfven sanoi.

Ruotsissa on rekisteröity viime perjantain jälkeen 133 koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liitettyä kuolemantapausta. Kuolleiden kokonaismäärä epidemian alusta saakka nousee näin ollen 7 200:aan.

Väestömäärään suhteutettuna Ruotsissa on nyt kirjattu 711 kuolemaa miljoonaa asukasta kohden. Suomessa vastaava suhdeluku on eilisen jälkeen 76.

Uusia koronavirustartuntoja on kirjattu Ruotsissa kolmen viime päivän aikana yli 18 800. Ruotsissa ei julkaista päivittäisiä koronatilastoja lauantain ja maanantain välisenä aikana.

Kansanterveysviranomaisen mukaan sekä kuolemat, tartunnat että tehohoidossa olevien potilaiden määrä ovat nousseet voimakkaasti. Osastopäällikkö Karin Tegmark Wisellin mukaan tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että epidemian huippu on käsillä joulukuun puolivälissä. Varmaa se ei kuitenkaan ole.

– Se (tautihuippu) voi olla ihan mahdollinen myös joulunpyhinä, Wisell sanoo.