Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valmet Automotive rakentaa uuden akkutehtaan Uuteenkaupunkiin – "Mittava laajennus"

Valmet Automotive kertoo käynnistävänsä mittavan laajennuksen Uudenkaupungin autotehtaalla rakentamalla uuden akkutehtaan. Aiemmin autonvalmistukseen keskittynyt tehdas laajenee nopealla aikataululla myös akkujen suursarjatuotantoon.

Yhtiö kertoo pyrkivänsä nostamaan akkujärjestelmien liikevaihdon jo lähivuosina samalle tasolle tai jopa suuremmaksi kuin autonvalmistuksessa.

Akkutuotanto on tarkoitus käynnistää Uudessakaupungissa jo ensi vuoden aikana, ja se tuo tehtaalle merkittävän määrän uusia työpaikkoja. Valmet Automotivella on jo akkutehdas Salossa, jota myös laajennetaan.

Suunnitellun akkutuotannon työllistävä vaikutus on ensi vuonna noin 200 henkilöä. Autotehtaalla työskentelee 3 500 työntekijää.

Laajennuksen myötä Uudenkaupungin tehtaalla tulee toimimaan kaksi tuotelinjaa, ajoneuvovalmistus sekä sähköisten ajoneuvojen akkujärjestelmien valmistus. Valmet Automotiven mukaan laajennus lisää merkittävästi kapasiteettia autoteollisuuden akkujärjestelmien valmistamiseen ja se täydentää yrityksen Salon akkutehtaan tarjontaa.

Uudenkaupungin tehtaan laajennus on keskeinen osa Valmet Automotiven sähköiseen liikenteeseen painottuvaa strategiaa, jonka tavoitteena on nostaa yritys akkujärjestelmissä yhdeksi alan johtavista yrityksistä.

Uusi sopimus akkujen valmistuksesta

Valmet Automotive kertoo allekirjoittaneensa akkujärjestelmien valmistussopimuksen merkittävän uuden autoteollisuusasiakkaan kanssa. Tuotantoa varten Uudenkaupungin tehtaalla on tiloja, jotka voidaan nopeasti muuntaa akkutuotannon tarpeisiin.

– Uusikaupunki on Valmet Automotiven suurin ja tärkein tuotantolaitos. Akkujen suursarjavalmistus tarjoaa sille merkittäviä kasvumahdollisuuksia, ja autoteollisuuden palveluntarjoajana kykymme valmistaa joustavasti autoja ja akkuja samassa paikassa on ainutlaatuinen, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald tiedotteessa.

Akkujen tarve on lisääntymässä voimakkaasti täyssähköautojen ja ladattavien hybridien yleistymisen myötä.