Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ylen kannatusmittaus: Perussuomalaiset noussut suosituimmaksi puolueeksi SDP:n ohi

Perussuomalaiset on noussut SDP:n ohi suosituimmaksi puolueeksi, selviää Ylen tuoreesta kannatusmittauksesta . Perussuomalaiset kasvatti kannatustaan marraskuun aikana lähes puolentoista prosenttiyksikön verran 20,9 prosenttiin.

– Perussuomalaiset on onnistunut pitämään hyvin kannattajansa, jotka äänestivät heitä eduskuntavaaleissa. Lisäksi uusia kannattajia on tullut erityisesti nukkuvien puolueesta, kokoomuksesta ja keskustasta, sanoo kannatusmittauksen tehneen Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja Ylelle.

Seuraavaksi suosituin puolue on pääministeripuolue SDP 20,6 prosentin kannatuksella. Pääministeripuolueen kannatus on pienentynyt hieman edellisistä kahdessa peräkkäisessä mittauksessa lokakuusta lähtien. Turjan mukaan poikkeusoloissa nähtiin poikkeuksellisia lukemia, mutta nyt SDP:n kannatuksessa ollaan palaamassa lukuihin, jotka ovat normaaleja nykyisessä poliittisessa tilanteessa.

Kolmanneksi eniten kannatusta keräsi kokoomus 15,9 prosentilla, sitten keskusta, jota kannattaa nyt 12,1 prosenttia kannatusmittaukseen vastanneista.

Vihreitä kannattaa 11,6 prosenttia, kun vasemmistoliitto keräsi 7,2 prosentin kannatuksen. RKP:n kannatus on 4,4 prosenttia. Kristillisdemokraatteja kannatti nyt 3,0 prosenttia ja nyt-liikettä 2,2 prosenttia.

Taloustutkimuksen teettämään kyselyyn vastasi reilut 2 700 ihmistä 9. marraskuuta – 1. joulukuuta. Virhemarginaali on 1,9 prosenttiyksikköä suuntaansa.