Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Britannian kulttuuriministeri haluaa läiskäistä fiktioleiman suositulle The Crown -sarjalle

Suoratoistopalvelu Netflixin suositusta The Crown -sarjasta pitäisi selvemmin ilmetä, että moni sarjan tapahtuma on puhdasta fiktiota, Britannian kulttuuriministeri painottaa. Kulttuuriministeri Oliver Dowden ilmaisi huolensa, että tositapahtumat ja mielikuvitus uhkaavat sekoittua Britannian kuningatar Elisabetin ja kuninkaallisen perheen elämään sijoittuvassa sarjassa.

– Se on hienosti tuotettu fiktiivinen teos, joten muiden tv-tuotantojen tavoin Netflixin pitäisi tehdä asia hyvin selväksi, Dowden sanoi Mail-lehdessä sunnuntaina.

– Pelkään, että katsojasukupolvi, joka ei elänyt näiden tapahtumien aikaan, saattaa sekoittaa faktan ja fiktion, ministeri jatkoi.

Ministerin on määrä lähestyä Netflixiä virallisella pyynnöllä, jotta sarjan alkuun saataisiin ilmoitus fiktiivisestä sisällöstä.

Sarjan viimeisin jakso keskittyy paljolti prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan yhteiseloon. Vaikka Diana esitetään sarjassa myönteisessä valossa, on Dianan veljen Charles Spencerin kerrottu myös toivoneen, että sarjan fiktiopainotus tehtäisiin katsojille selväksi.

The Crown alkoi Netflixissä vuonna 2016, ja sarja on nyt neljännellä tuotantokaudella. Netflixin mukaan sarjaa on katsottu yli 70 miljoonassa kotitaloudessa ympäri maailman.