Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Pihlajalinnasta tehdyn tarjouksen peruuntuminen varmistui – Mehiläinen jatkaa Pihlajalinnan tavoittelua myöhemmin, jos markkinaoikeus hyväksyy kaupan

Mehiläinen ei saanut tavoittelemaansa yli 90 prosentin osuutta Pihlajalinnasta. Markku Ulander / LEHTIKUVA

Antti Autio / STT

Terveysalan yritys Mehiläinen vahvistaa, että suunniteltu Pihlajalinnan osto peruuntuu. Mehiläinen ei saanut tavoittelemaansa yli 90 prosentin osuutta Pihlajalinnasta. Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) ei myöskään ole hyväksynyt kauppaa.

Mehiläinen kertoi jo maanantaina, että yhtiö pitää epätodennäköisenä ostotarjouksen toteuttamista. Ostotarjouksen hyväksyminen kattoi 86 prosenttia Pihlajalinnan osakkeista.

Mehiläinen kertoi viime vuoden marraskuussa tekevänsä käteistarjouksen kaikista Pihlajalinnan osakkeista. Syyskuussa KKV esitti markkinaoikeudelle, että Mehiläisen ja Pihlajalinnan välinen yrityskauppa tulee kieltää. KKV:n mukaan kauppa vähentäisi merkittävästi kilpailua terveyspalvelujen markkinoilla.

Mehiläinen jatkaa kuitenkin Pihlajalinnan tavoittelua myöhemmin toteuttavalla yritysjärjestelyllä, mikäli Mehiläinen saa markkinaoikeudelta myönteisen päätöksen. Markkinaoikeuden lakisääteinen käsittelyaika päättyy 29. joulukuuta.

Mehiläinen pitää KKV:n toimintaa valitettavana

Mehiläisessä uskotaan edelleen ehdotetun yhdistymisen hyötyihin, kommentoi toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää maanantaina STT:lle sähköpostitse Mehiläisen viestinnän välityksellä.

– Pidämme erittäin valitettavana, että KKV:n tutkinnan viivästyminen on johtanut nykytilanteeseen, jossa Mehiläinen ei enää voi jatkaa tarjousaikaa. Pidämme osapuolten ja koko toimialan kannalta tärkeänä, että asiassa saadaan markkinaoikeuden päätös.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka