Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Torstai tuo mukanaan myrskypuuskia, lumisateita ja huonoa ajokeliä – VR varoittaa junaliikenteen häiriöistä

Lounaistuuli voimistuu torstaina aamusta alkaen maan etelä- ja keskiosassa. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Voimakas matalapaine liikkuu torstaina Suomen yli itään ja tuo mukanaan myrskypuuskia, lumisateita ja huonoa ajokeliä, ennustaa Ilmatieteen laitos.

Lounaistuuli voimistuu torstaina aamusta alkaen maan etelä- ja keskiosassa. Voimakkaimmat tuulet osuvat maan keskiosaan, liikkuen päivän mittaan rannikolta itään.

– Tuulisimmalla alueella puuskat ovat 20–25 metriä sekunnissa, läntisimmissä maakunnissa jopa ylikin. Tällaisissa tuulen nopeuksissa vahinkoja muodostuu yleisemmin ja etenkin lännessä sähkökatkokset voivat olla pitkäkestoisempia, sanoo meteorologi Pauli Jokinen tiedotteessa.

Matalapaineeseen liittyy runsaita sateita, jotka tulevat pohjoisessa osin lumena. Ajokeli muuttuu pohjoisessa paikoin jopa erittäin huonoksi, ja tykkylumi voi aiheuttaa sähkökatkoksia.

Illalla sateet muuttuvat lumisemmiksi myös maan etelä- ja keskiosassa, joten perjantain aamuliikenteessä ajokeli voi olla huono.

Pohjoisessa jopa erittäin huono ajokeli

Matalapaineeseen liittyy runsaita sateita, jotka tulevat pohjoisessa osin lumena. Ajokeli muuttuu pohjoisessa paikoin jopa erittäin huonoksi, ja tykkylumi voi aiheuttaa sähkökatkoksia.

Illalla sateet muuttuvat lumisemmiksi myös maan etelä- ja keskiosassa, mikä voi tietää huonoa ajokeliä perjantain aamuliikenteessä.

Myrskysää saattaa torstaina aiheuttaa häiriöitä junaliikenteeseen esimerkiksi kaatuneiden puiden tai sähköratavaurioiden vuoksi, varoittavat VR ja rataliikennekeskus. Häiriöt voivat aiheuttaa junien myöhästymisiä tai korvaavia kuljetuksia.

Tieliikennekeskus puolestaan kehottaa auton ratissa tarkkaavaisuuteen ja maltillisuuteen sekä muistuttaa erityisesti pitämään riittävät turvavälit.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Saimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka